Ρέθυμνο: «Μάννα εξ ουρανού» τα 7 εκατ. ευρώ για την επέκταση του νοσοκομείου - Η «κόκκινη γραμμή» από το υπουργείο (vid)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: «Μάννα εξ ουρανού» τα 7 εκατ. ευρώ για την επέκταση του νοσοκομείου - Η «κόκκινη γραμμή» από το υπουργείο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότερο «οξυγόνο» για να «αναπνεύσουν» η ψυχιατρική και χειρουργική κλινική, το ΤΕΠ αλλά και νευραλγικές μονάδες, όπως του Τεχνητού Νεφρού και η Εντατική - που σήμερα ασφυκτιούν- αναμένεται να δοθεί με την νέα πτέρυγα που θα κατασκευαστεί στο ρεθυμνιώτικο νοσοκομείο και η οποία βάσει χρονοδιαγράμματος θα παραδοθεί το 2025

Ως μία μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί χαρακτηρίζεται το κονδύλι 7 εκατομμυρίων ευρώ, που εξασφάλισε το υπουργείο Υγείας για την νέα επέκταση του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου. 

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο ίδρυμα η Μίνα Γκάγκα ξεκαθάρισε πως εάν το αργότερο έως τον Ιούνιο η μελέτη του έργου δεν είναι έτοιμη, τότε τα 7 εκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα διοχετευτούν σε άλλο νοσοκομείο της χώρας.  

Βάσει της μελέτης η νέα επέκταση 2.800 τ.μ., που θα γίνει από την πλευρά της οδού Κουμουνδούρου σε τρία επίπεδα, προβλέπει την επέκταση της ψυχιατρικής και χειρουργικής κλινικής, που θα ενωθούν, ενώ «ανάσα» θα πάρουν η Μαιευτική κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Επιπλέον, από την αναδιαρρύθμιση των υφιστάμενων χώρων του ισογείου θα αναβαθμιστούν χωροταξικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα εργαστήρια του Μικροβιολογικού, Ακτινολογικού και του Αξονικού Τομογράφου, ενώ «ανάσα» θα πάρουν και οι διοικητικές υπηρεσίες.

Πάντως, βάσει των σχεδιασμών το έργο θα πρέπει να ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και να παραδοθεί το 2025.

Και ενώ το έργο της επέκτασης δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, τελευταία «πυκνώνουν» ολοένα και περισσότερο οι συζητήσεις που θέλουν το Ρέθυμνο να αποκτά νέο νοσοκομείο πιθανότατα σε εκτάσεις που ανήκουν στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου, ώστε να υπάρξει διασύνδεση των κλινικών του με το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η Μίνα Γκάγκα ωστόσο, εμφανίστηκε επιφυλακτική ως προς αυτό σε αντίθεση με τον κυβερνητικό βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη που εμφανίζεται περισσότερο αισιόδοξος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News