Στέλιος Πέτσας από Ρέθυμνο: Με βιώσιμη ανάπτυξη απαντάμε στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)

Ρέθυμνο
Στέλιος Πέτσας από Ρέθυμνο: Με βιώσιμη ανάπτυξη απαντάμε στην τοξικότητα του ΣΥΡΙΖΑ (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ρέθυμνο βρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών για τα εγκαίνια του νέου δημαρχείου - Η αξιωματική αντιπολίτευση επενδύει στην τοξικότητα, εμείς επενδύουμε στην κοινωνική συνοχή και στη βιώσιμη ανάπτυξη», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας

«Το κακό με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι επενδύει σε μια τοξικότητα και ότι θέλει να τραβήξει τη χώρα προς το παρελθόν» σχολίασε νωρίτερα μέσα στην ημέρα (26/1) από το Ρέθυμνο όπου παραβρέθηκε στην τελετή αγιασμού του αναβαθμισμένου δημαρχείου, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Κρήτη και πριν αναχωρήσει για την Αθήνα όπου είναι σε εξέλιξη στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, αναφέρθηκε ακόμα στην αύξηση της επιχορήγησης των δήμων και των ΔΕΥΑ για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία απαντά στην τοξικότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το ολοκληρωμένο πρόγραμμά της, ενώ εκτίμησε ότι οι Έλληνες πολίτες θα πιστώσουν στον Πρωθυπουργό τα θετικά της διακυβέρνησης του. «Το κακό με την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι επενδύει σε μια τοξικότητα, θέλει να τραβήξει τη χώρα προς το παρελθόν αλλά ούτε για το παρελθόν μπορεί να μιλήσει γιατί δεν την εξυπηρετεί η σύγκριση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στέλιος Πέτσας για να προσθέσει: «Τι να θυμηθεί κανείς από το 2015 μέχρι το 2019 ; Ότι κινδυνεύσαμε να μείνουμε εκτός ευρωζώνης; Ότι υποθηκεύθηκε η δημόσια περιουσία για 100 χρόνια; Ότι περίμεναν οι συνταξιούχοι στις ουρές για να σηκώσουν 60 ευρώ»;

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών επενδύουν στην κοινωνική συνοχή και στη βιώσιμη ανάπτυξη ενώ για το νέο δημαρχείο της πόλης του Ρεθύμνου είπε πως ο συμβολισμός του θα πρέπει να είναι διττός. «Δύο πράγματα κρατάω από τις ευχές του σεβασμιότατου μητροπολίτη στην τελετή αγιασμού. Το ένα είναι η αγάπη και το άλλο η χρηστή διοίκηση. Αγάπη για την προσφορά στον τόπο, για το καθήκον που μπορεί να βελτιώνει τη ζωή των επισκεπτών και φυσικά χρηστή διοίκηση, γιατί πρέπει να σεβόμαστε τον μόχθο των δημοτών και των φορολογουμένων, που από τον ιδρώτα τους παίρνουμε ένα μέρος προκειμένου να επενδύουμε στην κοινωνική συνοχή, στη βιώσιμη ανάπτυξη και φυσικά σε έργα που κοσμούν την περιοχή όπως ένα δημαρχείο σύγχρονο, με μηδενική κατανάλωση και αισθητικά λειτουργικό» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών.

Εμφανώς ικανοποιημένος ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης επεσήμανε ότι «ο δήμος Ρεθύμνης με ίδιους πόρους επένδυσε ένα ποσό που ξεπερνάει το 1.300.000 ευρώ για να κάνουμε αυτή την πολύ σοβαρή παρέμβαση με την οποία απαντάμε σε όλα τα προβλήματα ενός σύγχρονου κτηρίου. Να είναι ασφαλές, υγιεινό για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες και να έχει ενεργειακά μηδενική κατανάλωση».

Στις έκτακτες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δήμοι όπως η αύξηση του ενεργειακού κόστους αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών. Όπως είπε «έχουμε συνδράμει την αυτοδιοίκηση με επιπλέον χρηματοδότηση 307 εκ. ευρώ συνολικά σε όλους τους δήμους της χώρας .Ξεκινήσαμε με 25 εκ. ευρώ που θα είναι άμεσα διαθέσιμα για τους δήμους και 20 εκ. για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης και επίσης την θέρμανση των παιδιών μας με 14 εκ. επιπλέον χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές».

Απαντώντας σε σχετικό αίτημα για την χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του ειδικού σχολείου Ρεθύμνου στο χώρο του ΚΕΓΕ ο κ. Πέτσας τόνισε πως είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού. Τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Σταυριανουδάκης ενώ το παρών έδωσαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο πρόεδρος του ΟΑΚ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Θοδωρής Νίνος, κομματικά στελέχη και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News