Ρέθυμνο: Ο Γιώργος Μαρινάκης στην σύνοδο δημάρχων του Δικτύου Β40

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Ο Γιώργος Μαρινάκης στην σύνοδο δημάρχων του Δικτύου Β40

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σύνοδος του Δικτύου Β40 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου 2023. Η ιδρυτική σύνοδος πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη. Για το 2023, την προεδρία του Δικτύου αναλαμβάνει η Αθήνα

Στην πρώτη θεσμοθετημένη Σύνοδο Δημάρχων του Δικτύου Β40, το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση της περιφερειακής συνεργασίας, στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης και στην προώθηση της ειρήνης κι ευημερίας στην περιοχή των Βαλκανίων, θα συμμετάσχει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκης, προσκεκλημένος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη.

Η Σύνοδος του Δικτύου Β40 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 22 έως τις 24 Ιανουαρίου 2023. Η ιδρυτική σύνοδος πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Κωνσταντινούπολη. Για το 2023, την προεδρία του Δικτύου αναλαμβάνει η Αθήνα. 

Στη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, οι συμμετέχοντες Δήμαρχοι ελληνικών πόλεων με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων, θα ενημερωθούν από τον Δήμαρχο Αθηναίων

για το όραμα Προεδρίας της Αθήνας και από τον  απερχόμενο Πρόεδρο του Δικτύου Β40, Δήμαρχο Κωνσταντινουπόλεως κ. Ekrem Imanoglou για τη μέχρι σήμερα δράση του Δικτύου. Επιπλέον θα τεθεί υπόψη τους η Ετήσια Έκθεση και τα αποτελέσματα Ομάδων Εργασίας του Δικτύου Β40 καθώς και το Κείμενο Στρατηγικής Διπλωματίας Πόλεων Δικτύου Β40, προκειμένου να τοποθετηθούν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης που θα διεξαχθεί στη διάρκεια του διημέρου της Συνόδου, στην οποία θα λάβουν επίσης μέρος  εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Θεσμών και δικτύων και εκπρόσωποι νεολαίας.

Εκτός από την παρέμβαση τους στο δημόσιο διάλογο, οι Δήμαρχοι θα συμμετάσχουν σε διμερείς μεταξύ τους συνεργασίες προκειμένου να συμβάλλουν στην κατάρτιση των προτεραιοτήτων των Ομάδων Εργασίας του Δικτύου.

Στην τιμητική πρόσκληση που απηύθυνε στο Δήμο Ρεθύμνης ο δήμαρχος Αθηναίων κάλεσε τον κ. Μαρινάκη να συμμετάσχει ως Μέλος στο Δίκτυο Β40 το οποίο λειτουργεί ως κόμβος αλληλεγγύης, ανάπτυξης και καινοτομίας για τα μέλη του και αναλαμβάνει τη δέσμευση να καταστήσει ανθεκτικές και βιώσιμες τις κοινές δημοκρατικές αξίες των βαλκανικών πόλεων.

Ο δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το απόγευμα της Τρίτης και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα το αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Στέλιος Σπανουδάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News