Ρέθυμνο: Οι ξενοδόχοι στο πλευρό των γιατρών του νοσοκομείου

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Οι ξενοδόχοι στο πλευρό των γιατρών του νοσοκομείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η υποβάθμιση αυτή αποτελεί ήδη σοβαρή απειλή για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του τόπου, και κατ’ επέκταση για το μέλλον όλων μας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο

Την αμέριστη συμπαράσταση στις προσπάθειες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ για την ικανοποίηση των αιτημάτων της, καθώς και στις σχετικές πρωτοβουλίες του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και της κοινωνίας των πολιτών, εκφράζουν οι ξενοδόχοι στο Ρέθυμνο, καλώντας την πολιτεία να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την τρέχουσα κρίση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και να αναχαιτίσει, όπως σημειώνουν, την διαχρονική υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στην πόλη και το νομό μας. «Η υποβάθμιση αυτή αποτελεί ήδη σοβαρή απειλή για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του τόπου, και κατ’ επέκταση για το μέλλον όλων μας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθεί το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

«Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου, αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα των προβλημάτων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και την κρισιμότητα της κατάστασης σε σχέση με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας και του εύρους των υπηρεσιών που προσφέρει, εκφράζει αμέριστη συμπαράστασή στις προσπάθειες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της, καθώς και στις σχετικές πρωτοβουλίες του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και της κοινωνίας των πολιτών.

Η επιχειρηματική κοινότητα των ξενοδόχων, έχει σαν πάγια θέση την στήριξη του Νοσοκομείου, το οποίο αποτελεί το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού μας και μια από τις πιο κρίσιμες και ευαίσθητές δημόσιες υποδομές στον τουριστικό προορισμό Ρέθυμνο. Το Νοσοκομείο, ως τέτοια υποδομή, μπορεί να επιτελεί το ρόλο του αποτελεσματικά, μόνο εάν έχει επαρκή στελέχωση σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα.

Διανύουμε εποχές αυξημένων κινδύνων και αβεβαιότητας με πανδημικά κύματα, ενεργειακή και κλιματική ανασφάλεια και πολλές ακόμα προκλήσεις που ίσως ακόμα δεν γνωρίζουμε τις διαστάσεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε ως επιχειρηματίες, θεσμοί, φορείς και πολίτες να διαμορφώσουμε την οικονομία μας -η οποία στηρίζεται κυρίως στον τουρισμό- με γνώμονα την ανθεκτικότητα και την αειφορία. Αυτό είναι το στοίχημα για το παρόν και το μέλλον του Ρεθύμνου, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσει ως προορισμός να παραμείνει ανταγωνιστικός και το στοίχημα αυτό μπορεί να κερδηθεί εμπεδώνοντας, τόσο στους επισκέπτες, όσο και στους και κατοίκους, το αίσθημα της ασφάλειας και του σεβασμού στον άνθρωπο.

Ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ρεθύμνου καλεί τους αρμόδιους λήπτες αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την τρέχουσα κρίση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και να αναχαιτίσουν την διαχρονική υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας στην πόλη και το νομό μας. Η υποβάθμιση αυτή αποτελεί ήδη σοβαρή απειλή για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του τόπου, και κατ’ επέκταση για το μέλλον όλων μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News