Ρέθυμνο: Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου νοσοκομείου η Εκκλησία - Βαρύ το κλίμα μετά τις μαζικές παραιτήσεις (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Στο πλευρό του δοκιμαζόμενου νοσοκομείου η Εκκλησία - Βαρύ το κλίμα μετά τις μαζικές παραιτήσεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που το νοσοκομείο Ρεθύμνου εξακολουθεί να «ακροβατεί» σε «τεντωμένο σχοινί» στον απόηχο των μαζικών παραιτήσεων υγειονομικών, η μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στηρίζει με τον τρόπο της τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που ερχόμενοι στο Ρέθυμνο για να υπηρετήσουν δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν στέγη
  • Πρόδρομος: «Όλοι μας έχουμε μία ενιαία φωνή»
  • Προσωρινή λύση στη στέγαση υγειονομικών από το «Θεομήτωρ»
  • Προσεχώς μνημόνιο συνεργασίας Μητρόπολης – Νοσοκομείο
  • Την ώρα που όλοι οι θεσμικοί, παραγωγικοί, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς του Ρεθύμνου ενώνουν τις δυνάμεις τους διεκδικώντας να παραμείνει «ζωντανό» και λειτουργικό το ένα και μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού, η τοπική εκκλησία κάθε άλλο παρά αμέτοχη είναι στην διασφάλιση του πολύτιμου αγαθού της υγείας. 

    Τα δυόμιση τελευταία χρόνια η μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου βάζει και εκείνη το δικό της «λιθαράκι» στο μέτρο των δυνατοτήτων της για ανακουφίσει έστω και προσωρινά τους υγειονομικούς που υπηρετούν ή προτίθεται να υπηρετήσουν στο νοσοκομείο και οι οποίοι δυστυχώς έρχονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της εύρεσης στέγης. 

    Το επόμενο διάστημα μητρόπολη και νοσοκομείο θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας, που θα εξασφαλίζει και επίσημα προσωρινή φιλοξενία υγειονομικών, ασθενών και συνοδών ασθενών στο κέντρο «Θεομήτωρ» στον λόφο του Τιμίου Σταυρού. 

    Και ενώ το κλίμα τις τελευταίες ημέρες είναι εξαιρετικά βαρύ στο νοσοκομείο έπειτα και από τις μαζικές παραιτήσεις γιατρών με αποκορύφωμα την παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής, Ελένης Ιωαννίδου, ένα «σκληρό παζάρι» βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ νοσοκομειακών γιατρών και 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. 

    Στο επίκεντρο είναι οι εναπομείναντες ειδικευόμενοι γιατροί της παθολογικής, οι οποίοι έχουν έτοιμες της παραιτήσεις τους σε περίπτωση που επιβαρυνθούν με εννέα και δέκα εφημερίες τον μήνα. Η ΥΠΕ προς το παρόν βλέπει με θετική ματιά το αίτημα να μην διαταραχθούν επιπλέον οι ήδη ταραγμένες ισορροπίες, την ίδια ώρα που πληροφορίες της ΚΡΗΤΗ TV λένε ότι έχει γίνει κρούση ακόμα και σε συνταξιούχους υγειονομικούς για να «βάλουν πλάτη». 

    Επιπλέον ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που δέχονται τόσο γιατροί της ΤΟΜΥ στο Ρέθυμνο, όσο και γιατροί του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου για την κάλυψη των κενών θέσεων, την ίδια στιγμή που παραμένει ο προβληματισμός και για τις εφημερίες τομέα, όπου εάν δεν τηρηθούν «χειρουργικοί» χειρισμοί, τότε το ίδρυμα κινδυνεύει να χάσει και άλλους ειδικευμένους γιατρούς του, με το ενδεχόμενο αυτό να είναι καταστροφικό κυρίως στην παρούσα φάση που οι νοσηλείες λόγω covid, γρίπης και ιώσεων αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. 

    Σε κάθε περίπτωση σύσσωμο το Ρέθυμνο προετοιμάζεται για το μεγάλο συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας με αφετηρία το δημαρχείο και με στόχο να σταλεί μήνυμα διάσωσης του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News