Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2023: Η επιστροφή του σε ένα 3λεπτο βίντεο

Κρήτη
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι 2023: Η επιστροφή του σε ένα 3λεπτο βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ένα άκρως εντυπωσιακό βίντεο αποτυπώνεται λεπτό προς λεπτό η «οδύσσεια» του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού από την στιγμή που το 2020 ανακοινώθηκε η ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού έως στις μέρες που οι προβολείς θα ανάψουν και πάλι σε λίγες ημέρες
  • Εντυπωσιακές ασπρόμαυρες εικόνες «ντυμένες» με μελωδίες
  • Ρέθυμνο 2023: Μία πόλη που ονειρεύεται και πάλι
  • Ήταν τέλη Φεβρουαρίου 2020 όταν η πανδημία του κορονωιού «έσβησε» τους προβολείς του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού αφήνοντας στα κρύα του λουτρού, λίγο πριν την μεγάλη παρέλαση, χιλιάδες καρναβαλιστές. 

    Ο γνωστός ρεθυμνιώτης μουσικός και ένας εκ των δημιουργών του τραγουδιού του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού, Αντώνης Ζαχαράκης, αποτυπώνει με ασπρόμαυρες εικόνες «ντυμένες» με ανάλογες μελωδίες σ’ ένα 3λέπτο βίντεο που ετοίμασε -και το οποίο βρίσκεται ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- την «Οδύσσεια» του Ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού, αλλά και όλων των πολιτών στους μήνες του εγκλεισμού που ουδείς ξεχνά. 

    Ο κ. Ζαχαράκης χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από την ΕΡΤ, βίντεο του δήμου Ρεθύμνου, αλλά και αποσπάσματα από το δελτίο ειδήσεων και την εκπομπή «Καλό Μεσημέρι» της ΚΡΗΤΗ TV, παρουσιάζει αφενός την «παγωμάρα» των ρεθυμνιωτών και αφετέρου τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της πόλης, που από την μια στιγμή στην άλλη θύμιζαν φαντάσματα. 

    Έτσι αφήνοντας πίσω μας το μαύρο 2020 και φτάνοντας στο ελπιδοφόρο 2023, ο δημιουργός του βίντεο, μας παρουσιάζει την άλλη όψη του νομίσματος, όπου ο διακόπτης ανεβαίνει και πάλι σηματοδοτώντας μετά από τρία χρόνια απουσίας, την διεξαγωγή του μεγαλύτερου καρναβαλιού της Κρήτης, σε μία πόλη που έχει ήδη αρχίσει να ονειρεύεται και πάλι. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News