Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στο 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο
Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου στο 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος επισκέφτηκε το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου

Το πρωί της Πέμπτης, 12ης Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος επισκέφθηκε το 4ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, όπου είχε τη χαρά να χαιρετίσει τα παιδιά κατά την ώρα της προσευχής.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας διένειμε αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στους μαθητές της Α΄ Τάξης του Γυμνασίου και επισκέφθηκε αίθουσες διδασκαλίας κατά την ώρα του μαθήματος καθώς και τον σύλλογο των Καθηγητών και τη Διευθύντρια του σχολείου, με τους οποίους συνομίλησε.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους για το επιτελούμενο εκπαιδευτικό έργο και διαβεβαίωσε ότι πάντοτε τόσο η Ιερά Μητρόπολή μας όσο και ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται κοντά στα παιδιά του τόπου μας, που αποτελούν το σήμερα και το αύριο της κοινωνίας μας.

Μάλιστα, ο Επίσκοπός μας, κατά την επικοινωνία του με τους μαθητές, τους μίλησε συμβουλευτικά σχετικά με την αξία της φιλίας, της αγάπης και της συμπόρευσης, καθώς και για την αξιοποίηση των χαρισμάτων καθενός ανθρώπου.

Κοπή πίτας

Την ίδια ώρα την αγιοβασιλόπιτα της Σχολής Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, το απόγευμα της Τετάρτης, 11ης Ιανουαρίου 2023, στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου λειτουργεί η εν λόγω Σχολή.

Ο Επίσκοπός μας χαιρέτισε τον διδάσκοντα στη Σχολή, αγιογράφο-ψηφιδογράφο κ. Εμμανουήλ Ρουκούδη, και όλους τους διδασκομένους και επαίνεσε την πρόοδο των έργων τους, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη και εκφράζοντας τη χαρά του, διότι η διακονία αυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας τυγχάνει αυτής της αποδοχής και έχει αυτά τα όμορφα αποτελέσματα.

Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας προέτρεψε όλους τους διδασκομένους να εμπνευσθούν από τώρα για τη μεγάλη Παγκρήτιο Έκθεση Ψηφιδωτού, η οποία θα πραγματοποιηθεί, συν Θεώ, κατά το έτος 2024, εξ αφορμής των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης.

Το φλουρί της αγιοβασιλόπιτας έλαχε στον Ιερολ. Αρχιδιάκονο Κωνσταντίνο Ζουμπεράκη, προς τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχήθηκε τα δέοντα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News