Ρέθυμνο: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και στάση εργασίας - Τι ζητούν από τη ΔΔΕ

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και στάση εργασίας - Τι ζητούν από τη ΔΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκέντρωση στη ΔΔΕ Ρεθύμνου και στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου οι εκπαιδευτικοί στο Ρέθυμνο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στάση εργασίας καλεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου όλους του εκπαιδευτικούς, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ και στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που σημειώνονται σε όλη την Ελλάδα από την ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, με αφορμή τη μονιμοποίηση των διορισθέντων του 2020 και την οικονομική αναβάθμιση του κλάδου, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ειδικότερα, το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν, αναφέρει τα εξής:

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου στις 12.00 έξω από τα γραφεία της ΔΔΕ Ρεθύμνου στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα από τις ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για τη μονιμοποίηση των διορισθέντων του 2020 και την οικονομική αναβάθμιση του κλάδου. Σχετικά, έχει κηρυχτεί από την Ομοσπονδία τρίωρη στάση εργασίας 11.00-14.00.

Ζητάμε από τη ΔΔΕ Ρεθύμνου:

  • Άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν το 2020 και έχει συμπληρωθεί η διετία της δόκιμης περιόδου, όπως η νομιμότητα προστάζει.
  • Άμεση απόδοση του μισθολογικού κλιμακίου στους νεοδιόριστους του 2022, διαδικασία που έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά, με συνέπειες τόσο στην οικονομική κατάσταση των συναδέλφων όσο και στο ωράριο τινών εξ αυτών.
  • Ανάρτηση στη σελίδα της ΔΔΕΡ όλων των κενών που προκύπτουν μετά από κάθε φάση υπηρεσιακών μεταβολών, για λόγους ενημέρωσης και διαφάνειας. Πρόκειται για αίτημα που θέτουμε εδώ και καιρό χωρίς θετική ανταπόκριση.

Επίσης, ζητάμε από τη υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση - χωρίς δόκιμη περίοδο - και ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (2020, 2021, 2022)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News