Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομου (εικόνες)

Ρέθυμνο
Ποιμαντικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομου (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος βρέθηκε στους Αγίους Αναργύρους Περιβολίων, ενώ πραγματοποίησε και άλλες ποιμαντικές επισκέψεις

Το πρωί της Κυριακής μετά τα Φώτα, 8ης Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Περιβολίων Ρεθύμνης.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χαιρέτισε όλους τους πιστούς, ιδιαιτέρως δε την παρουσία και συμμετοχή των μικρών παιδιών, και εξέφρασε τη χαρά του για την πρώτη του αυτή ποιμαντική επίσκεψη στη συγκεκριμένη Ενορία, αφού προηγουμένως ο ιερατικώς προϊστάμενός της, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Ανδρέας Αράμπογλου, καλωσόρισε τον Επίσκοπό μας με λόγους θερμούς, δηλώνοντας τις αγαθές προσδοκίες και την υπακοή στο πρόσωπο του νέου Ποιμενάρχου για την πνευματική προκοπή και πορεία της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα στην ενοριακή αίθουσα.

Μετά τον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» της πόλεως Ρεθύμνης, όπου ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Ρεθύμνης «Ρέθυμνο Cretan Kings», κατόπιν της ευγενούς προσκλήσεως του Προέδρου του κ. Γιάννη Καλαϊτζάκη, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ελευθερίου Αυγενάκη, της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνης κ. Μαίρης Λιονή, του Δημάρχου Ρεθύμνης κ. Γεωργίου Μαρινάκη, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, άλλων τοπικών αρχών και φορέων, χορηγών της ομάδας, αθλητών και αθλητριών όλων των ηλικιών και πλήθους κόσμου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν πάντοτε αγαθές στοχοθεσίες και να εμπνέονται από το ευγενές πνεύμα του αθλητισμού, να προάγουν τα χαρίσματά τους και να ανεβάζουν τον τόπο μας «λίγο ψηλότερα», κατά τον στίχο του μεγάλου νομπελίστα ποιητή μας Γεωργίου Σεφέρη.

Μετά την τελετή κοπής της αγιοβασιλόπιτας στο «Μελίνα Μερκούρη», ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Ηράκλειο, όπου συμμετείχε στην πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου των Φίλων της Ιεράς Μονής Κουδουμά και χαιρέτισε την ομήγυρι, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του τόσο προς τον Σύλλογο όσο και προς τον Ηγούμενο και την Αδελφότητα της Μονής και ευχόμενος πλούσια την ευλογία και τη χάρη του Θεού προς όλους.

Κατόπιν, ο Επίσκοπός μας επέστρεψε στο Ρέθυμνο, όπου ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα του Λυκείου των Ελληνίδων-Παραρτήματος Ρεθύμνης, παρουσία όλων των τοπικών αρχών και φορέων, χαιρετίζοντας με λόγους θερμούς την Πρόεδρο κ. Φέφη Βαλαρή και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυκείου για όλο το επιτελούμενο έργο και εκφράζοντας τη χαρά και τον ενθουσιασμό του βλέποντας για πρώτη φορά εκ του σύνεγγυς τον όμορφο χώρο του Λυκείου των Ελληνίδων, που στολίζει κυριολεκτικώς την πόλη μας. Ο Σεβασμιώτατος παρείχε στην κ. Βαλαρή και σε όλα τα μέλη του Λυκείου την διαβεβαίωση ότι η Τοπική μας Εκκλησία, και προσωπικώς ο Μητροπολίτης, θα είναι πάντοτε δίπλα τους σε όλα τα καλά και ευάρεστα έργα, τα οποία προάγουν τον πολιτισμό και τη μαρτυρία του τόπου μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News