Με χαρά και... απρόοπτα ο Καθαγιασμός των υδάτων στο Ρέθυμνο - Τυχερή της χρονιάς η μικρή Σταυρούλα (εικόνες, βίντεο)

Ρέθυμνο
Με χαρά και... απρόοπτα ο Καθαγιασμός των υδάτων στο Ρέθυμνο - Τυχερή της χρονιάς η μικρή Σταυρούλα (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κάθε μέρα να είναι Θεοφάνια», ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτη Ρεθύμνης Προδρόμου κατά την τελετή Καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Ρεθύμνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα και στο Ρέθυμνο η ημέρα των Θεοφανίων, με τους πιστούς να κατακλύζουν από νωρίς το ενετικό λιμάνι της πόλης όπου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων, χωρίς όμως να λείπουν τα απρόοπτα, αφού από τον υπερβάλλοντα «ζήλο» των κολυμβητών έσπασε το σχοινί του Τιμίου Σταυρού, με το ιερό σύμβολο να καταλήγει στο τέλος στα χέρια της μικρής Σταυρούλας που αναδείχθηκε τυχερή της χρονιάς.

Με σύμμαχο την καλοκαιρία εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες γιόρτασαν σήμερα μία από τις μεγαλύτερες εορτές της Ορθοδοξίας, που συμβολίζει τη βάφτιση του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη Ποταμό.

Η πομπή που σχηματίστηκε από τον μητροπολιτικό ναό υπό τους ήχους της δημοτικής φιλαρμονικής, έφτασε στο ενετικό λιμάνι της πόλης, όπου εψάλει το "Εν Ιορδάνη", με τους δεκάδες κολυμβητές, να βουτούν στα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, που είναι σημάδι ευλογίας.

Τα απρόοπτα

Όμως, ο «ζήλος» των κολυμβητών ήταν τέτοιος που ξαφνικά κόπηκε το σχοινί του Τιμίου Σταυρού και έτσι ουδείς αντιλήφθηκε ποιος τον έπιασε πρώτος, μιας και το ιερό σύμβολο πέρασε από τα χέρια όλων των βουτηχτών. Ωστόσο, ο μητροπολίτης Ρεθύμνου χάρισε έναν χρυσό σταυρό στην μικρή Σταυρούλα που ήταν η νεότερη ηλικιακά κολυμβήτρια, που βούτηξε στο λιμάνι.

Δείτε εικόνες

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News