Ρέθυμνο: Θλίψη και οδύνη στο Φρατί από τον τραγικό θάνατο της 88χρονης (βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Θλίψη και οδύνη στο Φρατί από τον τραγικό θάνατο της 88χρονης (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή έκρηξη από διαρροή υγραερίου στο σπίτι της άτυχης ηλικιωμένης

Μία ισχυρή έκρηξη, πυκνός καπνός και μία γυναίκα να ξεψυχά κάτω από τα χαλάσματα του σπιτιού της συνθέτουν την ασύλληπτη τραγωδία με θύμα μια 88χρονη που σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, λίγο πριν τις 8 το πρωί στο Φρατί του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. 

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 8 παρά 20 το πρωί όταν το Φρατί σείστηκε κυριολεκτικά από μία άκρη του έως την άλλη, με τους κατοίκους του να πετάγονται έντρομοι από τα κρεβάτια τους νομίζοντας πως κάποιος βομβαρδίζει στο χωριό τους. Μόλις βγήκαν στο δρόμο είδαν καπνούς να βγαίνουν από το σπίτι της 88χρονης συγχωριανής τους και έσπευσαν για βοήθεια.

 Η διαρροή υγραερίου την οδήγησε στον θάνατο 

Οι πρώτες πληροφορίες -που ωστόσο ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου- θέλουν την ώρα εκείνη την ηλικιωμένη γυναίκα να μπαίνει στην εξωτερική κουζίνα του σπιτιού της και να κάνει το μοιραίο λάθος, που πιθανότατα ήταν να ανοίγει το πετρογκάζ.

Το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί μια ισχυρή έκρηξη που όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε διαρροή από την φιάλη υγραερίου που υπήρχε στην κουζίνα, ενώ κλάσματα δευτερολέπτου η οροφή του κτίσματος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, καταπλακώνοντας την 88χρονη που βρήκε φρικτό θάνατο στα συντρίμμια του σπιτιού της, το οποίο πλέον θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε και ο γιος της γυναίκας ο οποίος υπέστη ισχυρό σοκ καθώς ανήμπορος να βοηθήσει την μητέρα του παρακολουθούσε τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό της. 

Στο σημείο της τραγωδίας μετέβη και κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ που διέκοψε την ηλεκτροδότηση του σπιτιού, ενώ από την ισχυρή έκρηξη έσπασαν τζάμια σε παρακείμενα σπίτια, ενώ κομμάτια αλουμινίου εκσφενδονίστηκαν σε μεγάλη απόσταση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News