Ρέθυμνο: Έρχεται αναβάθμιση του οδικού δικτύου σύνδεσης της πόλης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Κρήτη
Ρέθυμνο: Έρχεται αναβάθμιση του οδικού δικτύου σύνδεσης της πόλης με το Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την σχετική σύμβαση υπέγραψε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

“Την αφετηρία για την υλοποίηση του σχεδιασμού του Δήμου Ρεθύμνης για την ουσιαστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της Πανεπιστημιούπολης στου Γάλλου, σηματοδοτεί η σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου «Αναβάθμιση οδικού δικτύου σύνδεσης Ρεθύμνου – Πανεπιστημίου Κρήτης», από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη με τον ανάδοχο εργολάβο, παρουσία του Αντιπρύτανη Παν/μιου Κρήτης κ. Σπανουδάκη Κωνσταντίνου και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων ΔΡ. κ. Άγγελου Μαλά.

Πρόκειται για έργο Προϋπολογισμού 1.070.000€ και αποτελεί το πρώτο στάδιο ενός συνολικού σχεδιασμού, με το οποίο θα εκτελεστούν παρεμβάσεις βελτίωσης και αναβάθμισης στο τμήμα που περιλαμβάνεται από τον οικισμό Γάλλου μέχρι το όριο της Εθνικής Οδού.

Οι προγραμματισμένες εργασίες, όπως ενημερωτικά ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Α. Μαλάς περιλαμβάνουν κατασκευή άνετου πεζοδρομίου με λωρίδα όδευσης τυφλών για τη διευκόλυνση Ατόμων με Αναπηρία και με όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές για την ασφαλή πρόσβαση των χιλιάδων φοιτητών, εργαζομένων κι επισκεπτών του Π.Κ., δημιουργία χώρου στάσης με καθιστικά, κατάλληλο φωτισμό και σκίαση (δένδρα- στέγαστρα), ανάδειξη του πλούσιου φυσικού τοπίου της περιοχής (βραχώδη ανάγλυφα, συστάδες πεύκων κ.α.) κι εναρμόνιση του φυσικού με το ανθρώπινο περιβάλλον μέσα από ήπιες παρεμβάσεις.

Βαθιά ικανοποιημένος για την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο, πέραν της πρακτικής του αξίας, έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό αφού επιβεβαιώνει το διαρκές ενδιαφέρον και τη μέριμνα του Δήμου για το Πανεπιστήμιο μας και την ευρύτερη περιοχή του Οικισμού Γάλλου και συνάμα ισχυροποιεί την εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Ρεθύμνης με τις πρυτανικές αρχές και εν γένει την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Σημειώνεται ότι, πριν από τη συγκεκριμένο έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου στην εν λόγω περιοχή, προηγήθηκε άλλο συνοδό και προαπαιτούμενο του, αυτό της διαχείρισης των ομβρίων υδάτων της περιοχής κόστους περί τις 300.000€ .

Ευχαριστώντας θερμά τον Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κ. Σπανουδάκη για την εξαίρετη συνεργασία, τους μελετητές του έργου κ. Τσάκωνα Μάνο/ Αρχιτέκτονα εκ μέρους του Δήμου Ρεθύμνης και κ. Τσιριντάνη Ελένη /Αρχιτέκτονα τοπίου από πλευράς Πανεπιστημίου Κρήτη, καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δ.Ρ. ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την ελπίδα να εξελιχθούν απρόσκοπτα οι εργασίες ώστε εντός τους προσεχούς θέρους το έργο να έχει ολοκληρωθεί.

Την ικανοποίηση κι αισιοδοξία του για τη θετική εξέλιξη των προγραμματισμένων έργων στην Πανεπιστημιούπολη κατέθεσε ο Αντιπρύτανης Π. Κ. κ. Κ. Σπανουδάκης, ο ποίος δήλωσε τα εξής:

«Για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την πόλη του Ρεθύμνου , η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο. Ένα όραμα πολλών ετών λαμβάνει σάρκα και οστά, έργο με σημαντικό αναπτυξιακό πρόσημο και πρόσημο ασφαλείας.

Η υλοποίηση του έργου αυτού μαζί με τα άλλα έργα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή και έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν αναβαθμίζουν ενεργειακά, αισθητικά και λειτουργικά την ποιότητα ζωής και εργασίας στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου.

Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Κρήτης , στον Δήμο Ρεθύμνης που προτεραιοποίησε το έργο μέσα σε μια πλειάδα αναγκών, καθώς και του δύο μελετητές του έργου κ. Μ. Τσάκωνα και κ. Ελ Τσιριντάνη.

Προσβλέπουμε τώρα στην ολοκλήρωση του έργου με το δεύτερο μισό, με το οποίο θα διασυνδεθεί ο Οικισμός του Γάλλου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης με τις υπόλοιπες υποδομές της πόλης».”

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News