Στην τελική ευθεία η δίκη για τον βιασμό του 20χρονου ΑμεΑ

Κρήτη
Στην τελική ευθεία η δίκη για τον βιασμό του 20χρονου ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης φέρεται να είχε υποστεί κακοποίηση και βιασμό από την ηλικία των 14 ετών έως και τα 19 του χρόνια

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης για την κακοποίηση και τον βιασμό του 20χρονου Γιάννη από τα Χανιά, που είναι ένας νέος με νοητική υστέρηση και η υπόθεσή του - που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι του 2021 σε χωριό του δήμου Πλατανιά - έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Η ακροαματική διαδικασία, που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, συνεχίστηκε χθες με τις απολογίες των πέντε συνολικά κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα, στο εδώλιο βρίσκονται ένας 68χρονος φίλος του πατέρα του Γιάννη, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη, ένας 72χρονος ιερέας που είναι θείος του θύματος, ένας ακόμα 44χρονος ιερέας και ο 42χρονος αδελφός του, που είναι άτομο με αναπηρία.

Με βάση το κατηγορητήριο, ο Γιάννης φέρεται να είχε υποστεί κακοποίηση και βιασμό από την ηλικία των 14 ετών έως και τα 19 του χρόνια, με τον 68χρονο φίλο του πατέρα του να κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του 20 φορές, καθώς και για τον ομαδικό βιασμό του δύο φορές.

Ο 72χρονος ιερέας, ο 44χρονος επίσης ιερέας και ο 42χρονος αδελφός του τελευταίου ιερέα κατηγορούνται για τους δύο ομαδικούς βιασμούς του Γιάννη κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο 67χρονος πατέρας του κατηγορείται για συνέργεια στον κατ’ εξακολούθηση βιασμό τού γιου του.

«Θέλω την ελευθερία μου»

Κατά την απολογία του χθες ο 68χρονος, αφού περιέγραψε τη σχέση που είχε με τον πατέρα τού Γιάννη και τον ίδιο τον Γιάννη, αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το μόνο που ζητά είναι την ελευθερία του. «Είναι τόσο άδικο αυτό», είπε ολοκληρώνοντας την απολογία του.

Αμέσως μετά, ο 67χρονος πατέρας του Γιάννη απολογούμενος υποστήριξε πως είχε σχέση αμοιβαίας αγάπης με το παιδί του και πως η κοινωνική λειτουργός που ασχολήθηκε με την υπόθεση του Γιάννη τού «διέλυσε το σπίτι», όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ισχυρίστηκε πως μέχρι την τελευταία ιατροδικαστική εξέταση δεν πίστευε ότι ο Γιάννης είχε βιαστεί και ακόμα δεν το πιστεύει, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, όλοι τους αρνούνται από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες, για ένα έγκλημα που δεν έκαναν, όπως είπαν, ενώ με βάση την υπερασπιστική γραμμή που ακολουθούν ισχυρίζονται πως ο 20χρονος σήμερα Γιάννης είναι μυθομανής και πως ποτέ δεν τον ακούμπησαν.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, αύριο Πέμπτη αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, αλλά και οι αγορεύσεις των 7 συνολικά δικηγόρων (έξι υπεράσπισης και ενός κατηγορίας), ενώ είτε αργά το βράδυ της Πέμπτης, είτε την Παρασκευή το πρωί αναμένεται, εκτός απροόπτου, η απόφαση του δικαστηρίου.

(φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News