Ρέθυμνο: Οχήματα άλλων εποχών τράβηξαν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Οχήματα άλλων εποχών τράβηξαν τα βλέμματα μικρών και μεγάλων (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια μοναδική ευκαιρία είχαν σήμερα οι μικροί και μεγάλοι Ρεθυμνιώτες που βρέθηκαν έξω από το Λύκειο Ελληνίδων στην παραλία για να θαυμάσουν από κοντά 25 και πλέον οχήματα - αντίκες που βγήκαν από τα γκαράζ τους και πήραν την θέση τους σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου

Από δεκάδες μικρά και μεγάλα οχήματα - αντίκες «κατακλύστηκε» το πρωί ένας από τους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου, μαγνητίζοντας τα βλέμματα όλων. 

Στην υπαίθρια έκθεση παλαιών οχημάτων που έγινε στο χώρο έξω από το λύκειο Ελληνίδων, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οχήματα άλλης εποχής, που πλέον έχουν αποσυρθεί από τους ελληνικούς δρόμους, ενώ σκοπός της έκθεσης ήταν η συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας για τα παιδικά συσσίτια της Κυρίας των Αγγέλων. 

Μια μοναδική ευκαιρία είχαν σήμερα οι μικροί και μεγάλοι Ρεθυμνιώτες που βρέθηκαν έξω από το Λύκειο Ελληνίδων στην παραλία για να θαυμάσουν από κοντά 25 και πλέον οχήματα - αντίκες που βγήκαν από τα γκαράζ τους και πήραν την θέση τους σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου.

Ο λόγος για την υπαίθρια έκθεση παλαιών αυτοκινήτων -αγωνιστικών και μη- αλλά και μοτοσυκλετών, που διοργάνωσε ο σύλλογος ενεργών πολιτών «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων Ρεθύμνου. 

Η διατήρηση των παλαιών οχημάτων στις μέρες μας αναμφισβήτητα αποτελεί ένα πολύ ακριβό χόμπι, όμως παρόλα αυτά η αγάπη των ιδιοκτητών τους για τους 4 τροχούς μιας άλλης εποχής, ή ακόμα και για τις «κούκλες» τους, όπως αποκαλούν τις μοτοσυκλέτες τους, τους οδηγεί -παρά το υψηλό κόστος- στην συντήρηση των παλαιών οχημάτων τους, που δυστυχώς έχουν πλέον αποσυρθεί στα γκαράζ τους. 

Ο σκοπός της έκθεσης όμως ήταν ιερός, καθώς συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας που θα διατεθούν για την ενίσχυση των παιδικών συσσιτίων της ενορίας της Κυρίας των Αγγέλων της παλιάς πόλης.

Παράλληλα η άλλη μεγάλη εθελοντική ομάδα του Ρεθύμνου, που ονομάζεται το «Καπάκι να κρατάς» ήταν εκεί, συλλέγοντας καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, μέσω των οποίων δίδεται η ευκαιρία στους ευαισθητοποιημένους Ρεθυμνιώτες να εξασφαλίζουν κάθε είδους μέσω για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News