default-image

Ρέθυμνο: Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η 8η Συνάντηση του κύκλου ομιλιών «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία»

Κρήτη
Ρέθυμνο: Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η 8η Συνάντηση του κύκλου ομιλιών «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 8η συνάντηση με θέμα: «Μακροζωία και ευζωία: να ζούμε περισσότερο, να ζούμε καλύτερα», θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30, στο Σπίτι του Πολιτισμού

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 18:30, στο Σπίτι του Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί η 8η Συνάντηση του κύκλου ομιλιών «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία».  

Η συνάντηση, θα έχει θέμα: «Μακροζωία και ευζωία: να ζούμε περισσότερο, να ζούμε καλύτερα»

Ομιλητές αυτής θα είναι οι εξής:

Χρήστος Λιονής, Αφυπηρετήσας Καθηγητής «Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Μέλος του Διεπιστημονικού Εργαστηρίου «Υγεία και Κοινωνία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Επενδύσεις στην Υγεία.

Μανώλης Τζανάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής «Κοινωνιολογίας της Ασθένειας και των Ιατρικών Θεσμών», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συντονισμός - Σχολιασμός: Χαρίδημος Παπαδάκης, Ιστοριοδίφης - Συγγραφέας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: 

Συζητάμε θέματα και προσεγγίζουμε ερωτήματα που έχουν σχέση με τη μακροζωία και την ευζωία. Ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες (προσδιοριστές) που οδηγούν στη μακροζωία και ευζωία στην Κρήτη και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας; Ποιος τρόπος ζωής εγγυάται περισσότερα χρόνια ζωής; Πώς το περισσότερο μπορεί να γίνει «καλύτερα»; Ποιοι/ες φροντίζουν τους ευάλωτους και τα πρόσωπα με αναπηρία; Με ποιους τρόπους μπορούμε να στηρίξουμε τους φροντιστές; Δίνουμε στην ευζωία τη σημασία που της αξίζει; Πόσο φοβόμαστε τον θάνατο και πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος που συνοδεύει τη σκέψη του θανάτου; Τι μπορούμε να κάνουμε, ατομικά και συλλογικά, για μια σειρά ζητημάτων όπως η μοναξιά, ο σωματικός και ψυχικός πόνος, το μοίρασμα της χαράς, η συντροφικότητα;

O Κύκλος Ομιλιών για το ευρύ κοινό «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία» διοργανώνεται από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και τα ενταγμένα στο ΚΕΜΕ Ερευνητικά Εργαστήριά της, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και τον Δήμο Ρεθύμνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News