Καρέ - Καρέ η έφοδος της ΕΛΑΣ σε σπίτια, αποθήκες και «καβάτζες» δύο αδελφών στο Μυλοπόταμο

Ρέθυμνο
Καρέ - Καρέ η έφοδος της ΕΛΑΣ σε σπίτια, αποθήκες και «καβάτζες» δύο αδελφών στο Μυλοπόταμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο «χτύπημα» στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στο Ρέθυμνο κατάφεραν χθες το βράδυ οι αστυνομικές αρχές του νομού όταν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω δύο 46χρονους άνδρες την ώρα της αγοραπωλησίας
  • Νέο «χτύπημα» της ΕΛΑΣ στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών
  • Σύλληψη δύο ανδρών την ώρα της αγοραπωλησίας στα δυτικά προάστια της πόλης
  • Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη τους και τους έπιασαν στα «πράσα»
  • Βρέθηκε πάνω από ένα κιλό κάνναβης και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο
  • «Χειροπέδες» και στον αδελφό του διακινητή

Νέο καίριο πλήγμα κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες μετά το τελευταίο τους «χτύπημα» στο Ρέθυμνο, οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου κατά των κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Αυτή την φορά στο «κάδρο» τους είχαν μπει εδώ και καιρό τρεις άνδρες -δύο αδέλφια από χωριό του Μυλοποτάμου και ένας ακόμα κάτοικος της πόλης- όπου οι πληροφορίες της ΕΛΑΣ ήθελαν κάποιους από αυτούς να ασχολούνται με την κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 

Τα δύο αδέλφια ηλικίας 46 και 49 ετών αντίστοιχα, καθώς και ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης που είναι παλιός γνώριμος των αρχών, είχαν τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση μέχρι που χθες το βράδυ δύο από αυτούς -ο ένας 46χρονος αδελφός και ο συνομήλικος του Ρεθυμνιώτης- έκαναν το μοιραίο λάθος και έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα στην διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που στήθηκε μόλις βράδιασε σε περιοχή των δυτικών προαστίων της πόλης, εντοπίστηκε ο 46χρονος από τον Μυλοπόταμο να κινείται με ΙΧΕ αυτοκίνητο και να σταματά στο σημείο που είχε δώσει ραντεβού με τον επίσης 46χρονο Ρεθυμνιώτη. Με γρήγορες κινήσεις ο οδηγός του ΙΧ παρέδωσε στον άλλο ένα δέμα, όμως την ώρα της αγοραπωλησίας, εμφανίστηκαν οι αστυνομικοί περνώντας τους χειροπέδες. 

Σε έλεγχο που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν 50 γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 785 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και τρία κινητά τηλέφωνα. 

Οι έρευνες της ΕΛΑΣ όμως επεκτάθηκαν και στο χωριό των δύο αδελφών σε περιοχή του Μυλοποτάμου, όπου επίσης είχε τεθεί σε παρακολούθηση. Οι αστυνομικοί πήγαν στοχευμένα σε μια εγκαταλελειμμένη οικία και σε μία αποθήκη που χρησιμοποιούσαν από κοινού τα δύο αδέλφια και τότε πέρα από ποσότητες ναρκωτικών αποκαλύφθηκε και ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. 

Συγκεκριμένα στο εγκαταλελειμμένο σπίτι που χρησιμοποιούσε ως καβάτζα ο 46χρονος αδελφός για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 1.051 γραμμάρια κάνναβης, ενώ στην κοινή αποθήκη και το σπίτι του 49χρονου αδελφού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 υποπολυβόλα όπλα, 2 πιστόλια, 4 κυνηγετικά όπλα, 9 γεμιστήρες και 395 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων. 

Επίσης στο σπίτι του 46χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε και άλλη μικροποσότητα κάνναβης, ενώ κατασχέθηκε και το ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. 

Και οι τρεις που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων ναρκωτικών και όπλων σε βαθμό κακουργήματος, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News