Ρέθυμνο: Σε ισχύ το χειμερινό ωράριο του δακτυλίου στο ιστορικό κέντρο - Ποιες οδούς αφορά

Κρήτη
Ρέθυμνο: Σε ισχύ το χειμερινό ωράριο του δακτυλίου στο ιστορικό κέντρο - Ποιες οδούς αφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εγκεκριμένα κυκλοφοριακά μέτρα θα ισχύουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα

Τέθηκε σε ισχύ από την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου το χειμερινό ωράριο εφαρμογής του Δακτυλίου στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου με την δημοτική αρχή να γνωστοποιεί τις ακριβείς οδούς οι οποίες υπάγονται στο νέο κυκλοφοριακό πλαίσιο όπως και τα πρόστιμα που θα καλούνται να καταβάλλουν οι παραβάτες, αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Ρεθύμνης:

«Σε ισχύ τέθηκε από την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2022 το χειμερινό ωράριο εφαρμογής του Δακτυλίου στο Ιστορικό Κέντρο Ρεθύμνου. Ως εκ τούτου, κατά η χειμερινή περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαρτίου τα εγκεκριμένα κυκλοφοριακά μέτρα στο Ιστορικό κέντρο θα ισχύουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 τα μεσάνυχτα κάθε ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι στη ζώνη του Δακτυλίου περιλαμβάνονται τα τμήματα του Ιστορικού Κέντρου της πόλης του Ρεθύμνου, που περικλείονται από τις εξής οδούς:

  1. Κεφαλογιάννηδων (περιφερειακός), πλ. Καραμανλή (Λιμάνι), Αρκαδίου, Σαλαμίνος, Μελισσινού, Κεφαλογιάννηδων.
  2. Σαλαμίνος, Μελισσινού, πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου, Πρεβελάκη, Ψυλάκη, Πατρ. Γρηγορίου, Δημακοπούλου, Γερακάρη, Β.Ουγκώ, πλ. Αγνώστου, Ελ. Βενιζέλου, Ι. Πετυχάκη, Αρκαδίου, Σαλαμίνος

Οι κύριες είσοδοι στη ζώνη του δακτυλίου είναι η οδός Αρκαδίου από την Πλ. Αγνώστου, η οδός Παλαιολόγου από το ύψος της Λότζια, ο οδό Π. Κορωναίου από την Πλ. Ηρώων Πολυτεχνείου και η οδός Βάρδα Καλλέργη από το ύψος της Γερακάρη.

Ελπίζεται ότι οι συμπολίτες /-ισσες οδηγοί όπως και οι επισκέπτες θα σεβαστούν την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης εντός του Δακτυλίου, ώστε να αποφύγουν τη δυσάρεστη εξέλιξη να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 100€.

Για διευκόλυνση τους, παραθέτουμε τις ιδιαίτερες περιπτώσεις που εξαιρούνται των μέτρων του δακτυλίου:

  • Υπηρεσιακά οχήματα και τα οχήματα αντιμετώπισης κινδύνων (Πυροσβεστική, Νοσοκομειακά, Δήμου, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΡ, Αστυνομίας, Τροχαίας, απορριμματοφόρα κ.λ.π)
  • Οχήματα των μόνιμων κατοίκων της Παλιάς πόλης που έχουν εκδώσει την σχετική κάρτα διέλευσης εντός δακτυλίου από τον Δήμο Ρεθύμνης
  • Οχήματα για τα οποία υπάρχει εντός των ιδιοκτησιών στεγασμένο ή υπαίθριο γκαράζ
  • Όχημα συνοδού (στενού συγγενικού προσώπου) για φροντίδα υπερήλικα, μόνιμου κατοίκου (άνω των 75 ετών) της Παλιάς Πόλης ή ΑΜΕΑ που έχουν λάβει σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ελέγχου.
  • Ταξί για τη μεταφορά ασθενών ή ΑμεΑ ή επισκεπτών σε τουριστικά καταλύματα.
  • Οχήματα ή μηχανήματα για εκτέλεση οικοδομικών ή άλλων έκτακτων εργασιών (χορηγείται, κατόπιν αίτησης, προσωρινή άδεια).

Η προσωρινή στάση και στάθμευση για τις παραπάνω περιπτώσεις επιτρέπεται σε οριοθετημένες από το Δήμο θέσεις στάσης ή στάθμευσης σε κοινόχρηστο χώρο με ειδική σήμανση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι φορτοεκφορτώσεις, τροφοδοσίες καταστημάτων και ταχυμεταφορές, επιτρέπονται εντός της ζώνης του Δακτυλίου μόνο από μικρά μεταφορικά οχήματα και μόνον κατά τις ελεύθερες ώρες διέλευσης όλων των οχημάτων.

Οι δε διανομές φαγητού εντός της παλιάς πόλης κατά τις ώρες ισχύος του Δακτυλίου, θα επιτρέπονται μόνο με την χρήση ποδηλάτου, δίτροχου ή τρίτροχου.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και τη συνδρομή όλων στην προστασία του Ιστορικού μας Κέντρου και στη διασφάλιση της ποιότητας στην κατοικία, την επιχειρηματική δραστηριότητα και την υψηλή επισκεψιμότητα του.

Με την ευκαιρία ο Δήμος Ρεθύμνης και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κυκλοφοριακών θεμάτων κ. Θωμάς Κρεβετζάκης ενημερώνουν τους συμπολίτες ότι κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα ισχύσουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις οποίες θα υπάρχει σύντομα σχετική ανακοίνωση.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News