Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 35χρονια από την εις Κύριον εκδημία του Μητροπολίτη Τίτου

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 4ης Δεκεμβρίου

Ένα πλούσιο πρόγραμμα για να τιμήσει τη συμπλήρωση 35 ετών από την εις Κύριον εκδημία του αοιδίμου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου Συλλιγαρδάκη έχει οργανώσει η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα κάτωθι:

«Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει, επί τη συμπληρώσει 35 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου (Συλλιγαρδάκη), το εσπέρας της Κυριακής 4ης Δεκεμβρίου 2022, ημέρας εορτής της πολιούχου Ρεθύμνης Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας της θαυματουργού, στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμικής και Διακονίας «Θεομήτωρ», σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

  • 6.00 μ.μ.: Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως.
  • 6.30 μ.μ.: Εσπερίδα αφιερωμένη στον αοίδιμο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρό Τίτο, στη μεγάλη συνεδριακή αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ», κατά την οποία θα παρουσιασθούν οι παρακάτω εισηγήσεις:

- «Ο Μητροπολίτης κυρός Τίτος ως μυσταγωγός και ποιμενάρχης των Ρεθυμνίων», από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Καμηλάκη, Προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης.

- «”Τελειωθείς εν ολίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς”. Πτυχές από τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτου Τίτου Συλλιγαρδάκη», από τον κ. Μανούσο Κλάδο, Δημοσιογράφο.

- «Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτος Συλλιγαρδάκης μέσα από εγκυκλίους του της δεκαετίας του 1970», από τον κ. Κωστή Ηλ. Παπαδάκη, Φιλόλογο-Θεολόγο-Συγγραφέα.

- «Παρά τους πόδας Τίτου Αρχιερέως», από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ο κ. Μάνος Χ. Γοργοράπτης, πτ. Θεολογίας, ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας.

Από την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια