Ρέθυμνο: Πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία στον Μυλοπόταμο - Μουδιασμένοι οι κάτοικοι της Αξού (εικόνες, βίντεο)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία στον Μυλοπόταμο - Μουδιασμένοι οι κάτοικοι της Αξού (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινηματογραφική ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 19 Νοεμβρίου σε επαρχιακό δρόμο του ορεινού Μυλοποτάμου, με θύμα έναν 41 ετών υπάλληλο εταιρίας κούριερ από το Ρέθυμνο και λεία 4.200 ευρώ
  • Η ΚΡΗΤΗ TV στο σημείο που στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων
  • Η σύντομη συνομιλία των δύο κουκουλοφόρων με το θύμα τους
  • Μετά τη ληστεία χάθηκαν στο σκοτάδι - Ασύλληπτοι οι δράστες
  • Μουδιασμένοι οι κάτοικοι της Αξού μιλούν στην ΚΡΗΤΗ TV

Χαρακτηριστικά κινηματογραφικής ταινίας είχε η ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε χθες μόλις έπεσε το σκοτάδι στον ορεινό Μυλοπόταμο με θύμα έναν υπάλληλο εταιρείας ταχυμεταφορών και λεία 4 χιλιάδες 200 ευρώ. 

Η ληστεία σημειώθηκε στον επαρχιακό δρόμο Αξού - Ζωνιανών από τον οποίο διέρχονταν με βανάκι της εταιρίας ο 41 ετών κούριερ ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει την βάρδια του και επέστρεφε αμέριμνος στο Ρέθυμνο. 

Οι δύο θρασύτατοι ληστές σαν άλλοι ευφάνταστοι σεναριογράφοι και σκηνοθέτες φαίνεται πως ήταν κρυμμένοι πίσω από τα δένδρα περιμένοντας το θύμα να πέσει στην παγίδα τους. Μόλις εκείνος είδε καταμεσής του δρόμου τους -παραταγμένους στην σειρά- κάδους απορριμμάτων μουδιασμένος σταμάτησε το όχημα του και με μια γρήγορη κίνηση των ματιών του αντιλήφθηκε δεξιά και αριστερά του οχήματος του, δύο άνδρες που έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαύρες κουκούλες, τον σημάδευαν με τα πιστόλια που κρατούσαν στα χέρια τους. 

Με σταθερή φωνή, έχοντας κρητική προφορά και χωρίς περιττές κουβέντες του είπαν να μείνει μέσα στο αυτοκίνητο και να τους παραδώσει γρήγορα τον σάκο με τις εισπράξεις. 

Χωρίς δεύτερη σκέψη και υπό την απειλή των όπλων το θύμα υπάκουσε, ενώ μόλις εκείνοι πήραν τα χρήματα, του είπαν να φύγει γρήγορα χωρίς να κοιτάξει πίσω του, την ίδια στιγμή που οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν μέσα στο σκοτάδι προς άγνωστη κατεύθυνση, χρησιμοποιώντας όχημα το οποίο φαίνεται να είχαν κρυμμένο σε κάποιο σημείο που δεν ήταν ορατό. 

Ο κούριερ διατηρώντας την ψυχραιμία του κατάφερε να περάσει από ένα μικρό άνοιγμα που είχαν οι κάδοι απορριμμάτων μεταξύ τους και πατώντας τέρμα γκάζι έφτασε στην Αξό, από όπου και ειδοποίησε από το κινητό του τηλέφωνο την άμεση δράση. 

Ο 41 ετών υπάλληλος περίμενε υπομονετικά σε ασφαλές πλέον σημείο στο κέντρο της Αξού μέχρις ότου να φτάσουν οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ, οι οποίες εξακολουθούν να «χτενίζουν» την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου και όχι μόνο, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμα εντοπίσει τους δράστες. 

Ο υπάλληλος όταν πλέον συνήλθε από το σοκ περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στους αστυνομικούς όλα όσα διαδραματίστηκαν κατά το δρομολόγιο του τρόμου στον ορεινό Μυλοπόταμο. Φέρεται να ισχυρίστηκε πως μέσα στο μισοσκόταδο αντιλήφθηκε τους δύο άνδρες εκτιμώντας πως ήταν νεαρής ηλικίας, να τον σημαδεύουν και να τον προστάζουν χωρίς ευτυχώς να κάνουν χρήση των όπλων τους. 

Οι αστυνομικές αρχές, που έχουν αναλάβει την προανάκριση, ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση, συλλέγοντας καταθέσεις και κάθε χρήσιμο στοιχείο που θα τους επιτρέψει να φωτίσουν πλήρως κάθε πτυχή του περιστατικού. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News