Ρέθυμνο: Έτοιμος ο δρόμος προς τη θέση Κούρκουλος στο Ροδάκινο

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Έτοιμος ο δρόμος προς τη θέση Κούρκουλος στο Ροδάκινο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας του δρόμου προς την θέση Κούρκουλος της τοπικής κοινότητας Ροδάκινου

Την Τοπική Κοινότητα Ροδακίνου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες βελτίωσης βατότητας του δρόμου προς την εκκλησία Αγίου Γεωργίου στη θέση Κουρκουλός.

Ο συγκεκριμένος δρόμο μήκους 1700 μέτρων, με επενδεδυμένη τάφρο μήκους 1.300 μέτρων, αναβαθμίζει την προσβασιμότητα των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή καθώς και σε ένα ιστορικό τόπο όπου ο ηγούμενος της ΙΜ Πρέβελη Μελχισεδέκ Τσουδερός μετά την Θεία Λειτουργία, το πρωί της 24ης Μαΐου 1821 ύψωσε το αντιμήνσιο της Αγίας Τράπεζας του Αγίου Γεωργίου ως το πρώτο λάβαρο της επανάστασης στη  Κρήτη. 

Στο σημείο αυτό πρόσφατα έχει ανεγερθεί μνημείο από τον Δήμο Αγίου Βασιλείου αφιερωμένο στο σημαντικό ιστορικό γεγονός για ολόκληρη την Κρήτη.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση του έργου και ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Βαγγέλη Καπετανάκη και τον Πρόεδρο της ΤΚ Ροδακίνου Σταύρο Γαλανάκη για την συνεχή παρουσία τους κατά την εκτέλεση των εργασιών καθώς και τον Ανδρέα Γ. Ανδρουλίδακη για την συμβολή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News