default-image

Γυναίκες της Ιζέρ καλωσόρισε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης η Μαρία Λιονή

Ρέθυμνο
Γυναίκες της Ιζέρ καλωσόρισε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης η Μαρία Λιονή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης επισκέφτηκε σήμερα αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Αιρετών Γυναικών της Ιζέρ της Γαλλίας

Αντιπροσωπεία από τον Σύλλογο Αιρετών Γυναικών της Ιζέρ της Γαλλίας, επισκέφτηκε σήμερα την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κ. Μαρία Λιονή, οι οποίες βρίσκονται στο Ρέθυμνο στο πλαίσιο επαφών τους με φορείς της Αυτοδιοίκησης και τις γυναίκες αιρετούς.

Η κ. Λιονή, αφού καλωσόρισε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης τα μέλη της Γαλλικής αντιπροσωπείας, που συνοδεύονταν από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Ρεθύμνης κ. Πέπη Μπιρλιράκη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Άννα Ελευθεριάδου - Γκίκα και την Πρόεδρο της  Κοινότητας Ρεθύμνης, κ. Ελευθερία Μιχάλα, είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια πολύ γόνιμη συζήτηση αναφορικά σε θέματα, που θίχτηκαν κατά τη χτεσινή συνάντηση εργασίας στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνου, κατά την οποία η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης έκανε παρουσίαση - ομιλία με θέμα «Γυναίκα & Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την προσφορά της στην κοινωνική ανάπτυξη. Η κ. Λιονή ανέλυσε το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας, τις αρμοδιότητες κεντρικού κράτους, Περιφερειών και Δήμων και  αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο έργο των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Στο πλαίσιο, τέλος, της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την συμμετοχή των Γυναικών στους φορείς της Αυτοδιοίκησης και  στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων σε επίπεδο Ελλάδος και Γαλλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News