Ρέθυμνο: Στο σκαμνί σήμερα ο 36χρονος κτηνοτρόφος που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης και άλλα 10 αδικήματα

Κρήτη
Ρέθυμνο: Στο σκαμνί σήμερα ο 36χρονος κτηνοτρόφος που κατηγορείται για τον βιασμό 14χρονης και άλλα 10 αδικήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατηγορούμενος προσέγγιζε τα θύματα του με ψεύτικα προφίλ σε Instagram και Facebook

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, η υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και αποπλάνησης ανηλίκων που είχε αποκαλυφθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου τον Ιούνιο του 2021 και είχε σοκάρει την κοινή γνώμη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ένας 36χρονος σήμερα κτηνοτρόφος από την ευρύτερη περιοχή της Κισσάμου ο οποίος αντιμετωπίζει συνολικά 10 αδικήματα ανάμεσα στα οποία αυτό της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσου διαδικτύου κατά συρροή, της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, του βιασμό κατ’ εξακολούθηση, της γενετήσιας πράξης με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 χρόνια, της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση. 

Επίσης ο 36χρονος κατηγορείται  για απόπειρα παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση, για απειλή με τη χρήση τηλεφωνικού και διαδικτυακού μέσου κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, με στόχο τη συνεχή σεξουαλική επαφή, όπως και για κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση και για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις αρχές Ιουνίου του 2021 από αστυνομικούς του Α.Τ. Κισσάμου κατηγορούμενος για τον βιασμό μιας 16χρονης και για αποπλάνηση τουλάχιστον έξι ανήλικων κοριτσιών, τα οποία φέρεται να προσέγγιζε μέσω facebook και μέσω istagram. Η υπόθεση  άρχισε να ξετυλίγεται δύο μήνες πριν, όταν άνδρες του αστυνομικού τμήματος Κισσάμου προχώρησαν σε κατ οίκον έρευνα, μετά από πληροφορίες για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών. Στη διάρκεια της έρευνας στο κινητό τηλέφωνο του 35χρονου τότε, βρέθηκαν φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών. 

Η έρευνα προχώρησε και λίγες ημέρες μετά, έξι κορίτσια τα οποία εντοπίστηκαν σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, κατήγγειλαν, ότι ο κατηγορούμενος τις είχε προσεγγίσει από το instagram ή το facebook, με ψεύτικα προφίλ, φλερτάροντας αρχικά μαζί τους και στη συνέχεια ζητώντας άσεμνες φωτογραφίες τους. 

Μία από τις ανήλικες φέρεται να κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος την έπεισε να συναντηθούν και να συνευρεθούν ερωτικά, κάτι που σύμφωνα με την ίδια συνέβη επανειλημμένα και χωρίς τη θέληση της. Η ίδια κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές, ότι την τελευταία φορά που η ίδια αρνήθηκε, την απείλησε με όπλο πως αν δεν ενδώσει θα αποκαλύψει την ερωτική σχέση τους…

Ο κατηγορούμενος αρχικά φλέρταρε με τις ανήλικες στις διαδικτυακές επικοινωνίες του. Σε κάποιες περιπτώσεις ζητούσε και την οικονομική στήριξη τους ,προσποιούμενος ότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα. Κάποια μάλιστα από τα κορίτσια, του εξέφραζαν την πρόθεση τους να τον βοηθήσουν με τις οικονομίες τους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν οι ανήλικες ζητούσαν από τον 35χρονο να τους στείλει φωτογραφία του, εκείνος έστελνε φωτογραφίες αγνώστων νεαρών ανδρών. Συχνά εμφανιζόταν ως νεαρός με καταγωγή και τόπο διαμονής τα Σφακιά.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να είχε παρενοχλήσει συνολικά σαράντα ανήλικες! Στην απολογία του στον ανακριτή Χανίων πριν από ενάμιση χρόνο, ο  κατηγορούμενος είχε πει αναφορικά με τις καταγγελίες περί αποπλάνησης κοριτσιών μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν ευσταθούν και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καν γνώσεις χρήσης του διαδικτύου. Είπε ότι δεν δημιούργησε ο ίδιος τα ψεύτικα προφίλ αλλά ότι τα δημιούργησαν τρίτα πρόσωπα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News