Ρέθυμνο: Σήμα κινδύνου για δύσκολη «συνύπαρξη» κορωνοϊού - γρίπης τον χειμώνα

Κρήτη
Ρέθυμνο: Σήμα κινδύνου για δύσκολη «συνύπαρξη» κορωνοϊού - γρίπης τον χειμώνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εκρηκτική» εκτιμάται ότι θα είναι αυτό το χειμώνα η συνύπαρξη του κορωνοϊού με την γρίπη, δεδομένου ότι η άρση όλων των περιοριστικών μέτρων, έχει κάνει ακόμα πιο «επιθετική» την εποχική γρίπη, με τους ασθενείς στο Ρέθυμνο να έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν «παρέλαση» στο νοσοκομείο

Κάθε άλλο παρά αρμονική αναμένεται να είναι αυτό τον χειμώνα η συνύπαρξη του κορωνοΐού και της εποχικής γρίπης, μιας και στο Ρέθυμνο οι ασθενείς με γρίπη έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν «παρέλαση» στο νοσοκομείο.

Οι επιστήμονες κρούουν «καμπανάκι» στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν άμεσα και με τα δύο εμβόλια, την ώρα που επικαιροποιούν τον σχεδιασμό τους για την διαχείριση των περιστατικών.

Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα ως προς την γρίπη…. σε σχέση με τον κορωνοϊό. Έχουμε  έχουμε ήδη κρούσματα γρίπης παρότι είναι αρκετά νωρίς, αναφέρει η  Λοιμωξιολόγος - Δ/ντρια Παθολογικής Κλινικής ΓΝΡ , Ελένη Ιωαννίδου.

Την ίδια ώρα, μονόδρομος φαίνεται να είναι ο διπλός εμβολιασμός των πολιτών και με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, αλλά και με αυτό της γρίπης, που μπορεί να γίνει ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει η επιστημονική κοινότητα.

Σύμφωνα με την λοιμωξιολόγο του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Ελένη Ιωαννίδου ο αντιγριπικός εμβολιασμός θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα ώστε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, το αργότερο αρχές Δεκεμβρίου, οι πολίτες να είναι πλήρως «θωρακισμένοι» κατά της εποχικής γρίπης.

Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο των ειδικών μπαίνουν και οι αλλαγές στην διαχείριση του σχεδιασμού τους για την αντιμετώπιση των περιστατικών από κορωνοϊό και γρίπη.

Το κοκτέιλ κορωνοϊού και γρίπης το φθινόπωρο ανησυχεί τους επιστήμονες

Η αύξηση των κρουσμάτων, κορωνοϊού στην χώρα μας είναι αναμενόμενη για τους επιστήμονες.

Η αύξηση αυτή, παρατηρείται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν και τα μέτρα προστασίας είναι από χαλαρά έως ανύπαρκτα.

Αποτυπώνεται, μάλιστα στον αριθμό των κρουσμάτων, στις νοσηλείες σε απλές κλίνες, αλλά όχι και στους "σκληρούς δείκτες".

Ταυτόχρονα το Φθινόπωρο αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων γρίπης και η ταυτόχρονη κυκλοφορία κορωνοϊού και γρίπης θα δημιουργήσει ένα "κοκτέιλ" που θα επηρεάσει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες.

Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν τη σημασία του εμβολιασμού και για τους δύο ιούς θεωρώντας ότι πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες οι οποίοι έτσι και αλλιώς πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News