Ρέθυμνο: Αναβλήθηκε η δίκη για το εργατικό δυστύχημα με θύμα τον 38χρονο Μανόλη Αφράτη (εικόνες)

Κρήτη
Ρέθυμνο: Αναβλήθηκε η δίκη για το εργατικό δυστύχημα με θύμα τον 38χρονο Μανόλη Αφράτη (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις δικαστικές αίθουσες αναβίωσε σήμερα η υπόθεση θανάτου του 38χρονου οδηγού – Μάστιγα στο νησί τα εργατικά ατυχήματα – «Υπάρχει ευθύνη της εταιρίας», τονίζει η οικογένεια

Σε νέα μάστιγα για την Κρήτη τείνουν να μετατραπούν τα εργατικά ατυχήματα, που αρκετά συχνά καταλήγουν σε τραγωδίες, καθώς μόνο στο Ρέθυμνο από την αρχή του χρόνου έως σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους τρεις συνολικά εργαζόμενοι. Τις περισσότερες απώλειες εργαζομένων μετρά αναμφίβολα ο χώρος της οικοδομής, ενώ ολοένα και συχνότερα σημειώνονται πλέον και τροχαία εργατικά ατυχήματα, με θύματα εργαζόμενους που κινούνται στους δρόμους με οχήματα πολλές φορές κακοσυντηρημένα. 

Στην μεγάλη λίστα των νεκρών για το μεροκάματο προστέθηκε πριν από 2,5 χρόνια και το όνομα του Μανόλη Αφράτη ο οποίος σκοτώθηκε με το επαγγελματικό όχημα της εταιρίας που εργαζόταν και το οποίο σύμφωνα με την συνήγορο της οικογένειας, ήταν κακοσυντηρημένο. 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς υπογράμμισε ότι τα εργατικά ατυχήματα έχουν γίνει μάστιγα στο νησί τον τελευταίο καιρό: «Έχουμε μια ραγδαία αύξηση, έναν τριπλασιασμό των εργατικών ατυχημάτων – δυστυχημάτων. Μόνο στο Ρέθυμνο εντός 2022 χάθηκαν 3 νέοι άνθρωποι».

Το πρωί της Πέμπτης 20 Οκτωβρίου, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου επρόκειτο να αναβιώσουν μνήμες από το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον άτυχο Μανόλη Αφράτη, όμως έπειτα από αίτημα αναβολής εκ μέρους του κατηγορούμενου η υπόθεση θα εκδικαστεί την 1η Ιουνίου 2023. 

Το «παρών» στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου -πέρα από εργαζόμενους- έδωσαν και οι πρόεδροι τριών εργατικών κέντρων της Κρήτης, που συμπαραστέκονται στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News