Έγινε διαρρήκτης από… έρωτα - Έκλεψε κοσμηματοπωλείο μέρα μεσημέρι (βίντεο)

Κρήτη
Έγινε διαρρήκτης από… έρωτα - Έκλεψε κοσμηματοπωλείο μέρα μεσημέρι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρησε να «χτυπήσει» και το δεύτερο κατάστημα του ιδιοκτήτη

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε χθες μέρα μεσημέρι ένας ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, όταν ένας 24χρονος άνδρας από την Θεσσαλονίκη προσποιούμενος τον πελάτη, κατάφερε να κλέψει από τις εξωτερικές βιτρίνες του καταστήματος κοσμήματα συνολικής αξίας σχεδόν 3,5 χιλιάδων ευρώ. 

Ο κλέφτης μάλιστα αποδείχτηκε εξαιρετικά επίμονος και αμετανόητος, καθώς πήγε τέσσερις συνολικά φορές στο κατάστημα μέχρι να φέρει σε πέρας το σχέδιο του, ενώ την πέμπτη φορά που πήγε στο άλλο κατάστημα του ίδιου ιδιοκτήτη -χωρίς φυσικά να το γνωρίζει- ο ιδιοκτήτης τον ακινητοποίησε με την βοήθεια των γειτόνων και τον παρέδωσε στην αστυνομία!

Η πρώτη απόπειρα του δράστη έπεσε στο κενό, καθώς όταν η υπάλληλος του καταστήματος τον τσάκωσε με τα κοσμήματα στο χέρι, εκείνος αναγκάστηκε να τα αφήσει γρήγορα στην θέση τους και να φύγει. Λίγα λεπτά αργότερα όμως επέστρεψε στο ίδιο σημείο και τότε εκμεταλλευόμενος το ότι η υπάλληλος εξυπηρετούσε άλλους πελάτες, άνοιξε και πάλι την ίδια βιτρίνα πήρε τα κοσμήματα, τα έβαλε στην τσέπη και έγινε καπνός για να επιστρέψει όμως και τρίτη φορά αρπάζοντας κοσμήματα και από την διπλανή εξωτερική βιτρίνα.

Ο επίμονος κλέφτης μόλις έβαλε στο χέρι τα κοσμήματα πήγε γρήγορα σε ενεχυροδανειστήριο για να τα πουλήσει. Όταν πήρε τα χρήματα, δεν το έβαλε κάτω, αλλά συνέχισε να προκαλεί την τύχη του επιστρέφοντας και πάλι στο ίδιο σημείο. Μόλις όμως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τον είδε να περιφέρεται έξω γύρω από τις βιτρίνες και αφού πλέον τον είχε αναγνωρίσει από τις κάμερες ασφαλείας, αναγκάστηκε να του κάνει ακόμα και σωματική έρευνα, χωρίς όμως να βρεθεί το παραμικρό πάνω του. 

Ο 24χρονος Θεσσαλονικιός σίγουρος ότι είχε καταφέρει να ξεγελάσει τον ιδιοκτήτη, δύο ώρες αργότερα πήγε σε άλλο κοσμηματοπωλείο που διατηρεί στον Πλάτανο χωρίς ωστόσο, να γνωρίζει σε ποιον ανήκει. Τότε ο ιδιοκτήτης τον ακινητοποίησε με την βοήθεια των γειτόνων και κάλεσε την αστυνομία για να του περάσει χειροπέδες.

Οι αστυνομικοί βρήκαν πάνω του 200 ευρώ, ένα ρολόι χειρός με τη συσκευασία του, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα δερμάτινο πορτοφόλι και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα οποία και κατασχέθηκαν ως προϊόντα εγκλήματος, καθώς όπως προέκυψε ήταν αγορασμένα με μέρος του χρηματικού ποσού από τα κλεμμένα κοσμήματα που πούλησε. 

Η αστυνομία βρήκε και παρέδωσε στον ιδιοκτήτη του καταστήματος το σύνολο των κλεμμένων κοσμημάτων, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη για το αδίκημα της κλοπής, αλλά και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, μιας και στην κατοχή του βρέθηκε και μικροποσότητα κάνναβης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News