Ηράκλειο: Μεγάλη ταλαιπωρία στον ΒΟΑΚ - Κλείνει και το τμήμα Παπαναστασίου-Γιόφυρο

Κρήτη
Ηράκλειο: Μεγάλη ταλαιπωρία στον ΒΟΑΚ - Κλείνει και το τμήμα Παπαναστασίου-Γιόφυρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η είσοδος στον ΒΟΑΚ - προς Ρέθυμνο - από τον κόμβο Παπαναστασίου, θα παραμείνει κλειστή κατά τις βραδινές ώρες, από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 22.00 μέχρι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 06.00

Μπλοκαρισμένη είναι η εθνική οδός από την Παπαναστασίου μέχρι και τη διασταύρωση της Νέας Αλικαρνασσού ενώ τα αυτοκίνητα σύμφωνα με μαρτυρίες οδηγών φτάνουν μέχρι την Καζαντζίδη.

Τεράστιες ουρές σημειώνονται μέσα στην πόλη ειδικά σε παρόδιες οδούς της εθνικής όπως στη Λεωφόρο Κνωσού και την Παπαναστασίου.

Την ίδια ώρα μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει του οδηγούς από σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, το βράδυ καθώς η έξοδος της Παπαναστασίου προς Γιόφυρο αναμένεται να κλείσει για τη συντήρηση του οδοστρώματος.

Οι οδηγοί θα πρέπει να εφοδιαστούν με… υπομονή καθώς αναμένατε να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων.

Το γεγονός αυτό όμως, με δεδομένο ότι καθημερινά και ειδικά τις ώρες αιχμής από το εν λόγω σημείο διέρχονται εκατοντάδες οχήματα, έχει για μια ακόμη φορά δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα με συνέπεια να δημιουργούνται τεράστιες ουρές ΙΧ, τα οποία εγκλωβίζονται στο σημείο για αρκετή ώρα και με τα νεύρα των οδηγών που βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους, αλλά ξέρουν ότι με την υπάρχουσα κατάσταση στο ΒΟΑΚ αυτό είναι αδύνατο, να έχουν φτάσει στα όρια της αγανάκτησης.

Ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς κατά τα φαινόμενα την ερχόμενη Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, οπότε και αναμένεται να κλείσει ολοκληρωτικά η έξοδος προς Εθνική για τουλάχιστον μία ημέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης.

Η είσοδος στον ΒΟΑΚ - προς Ρέθυμνο - από τον κόμβο Παπαναστασίου, θα παραμείνει κλειστή κατά τις βραδινές ώρες, από την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 22.00 μέχρι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 06.00.

Οι εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος έχουν ξεκινήσεις από χθες Πέμπτη 6 Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν έως την ερχόμενη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα αποκλειστεί η δεξιά λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο στο τμήμα με αρχή τον κόμβο Κνωσσού-Παπαναστασίου και για 1.500μ προς Ρέθυμνο  ( 400μ μετά την άνω διάβαση προς οδό Ούλαφ Πάλμε), καθώς συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ στα πλαίσια του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2022».

Αναφορικά με τις εργασίες και τη διακοπή κυκλοφορίας ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Σκουλάς εξέδωσε ανακοίνωση.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ολοκληρώθηκε ακριβόχρονα, η ασφαλτόστρωση στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του ΒΟΑΚ., από τον κόμβο Παπαναστασίου έως και τα επόμενα 1.500 μέτρα, στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Ρέθυμνο. Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, άλλαξε η σήμανση της πορείας των οχημάτων, προκειμένου να αποκλειστεί η δεξιά και η βοηθητική λωρίδα κυκλοφορίας (Λ.Ε.Α.) του ίδιου τμήματος επί του ΒΟΑΚ.

Σκοπός, η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα στις λωρίδες αυτές, κατά μήκος των πρώτων 1.500 μέτρων του συνολικού έργου, που σε πρώτη φάση θα φθάσει έως τον κόμβο Γιοφύρου και έπειτα ως τα Λινοπεράματα. 

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Τροχαία, εποπτεύουν και  ρυθμίζουν την αυξημένη κίνηση στην περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουν, όσο γίνεται, την κυκλοφορία, ιδίως στις ώρες αιχμής.

Είναι δικαιολογημένη, όσο και αναπόφευκτη, η διαμαρτυρία των πολιτών για το εξελισσόμενο έργο, λόγω των δυσχερειών από τον περιορισμό της κίνησης του ΒΟΑΚ, σε μία λωρίδα κυκλοφορίας.

Η ορθή εκτέλεση του έργου, επιβάλλει την διακοπή της κυκλοφορίας στον κόμβο της Παπαναστασίου, προκειμένου να ασφαλτοστρωθεί το σημείο εκείνο, σύμφωνα με τις οδηγίες της Τροχαίας.

Ανακοινώνουμε, ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον κόμβο Παπαναστασίου, θα εκτελεστούν  με νυκτερινή βάρδια των εργαζομένων, από ώρα 22.00 της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου έως  ώρα 06.00 του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου.

Τούτο, κατ΄ εξαίρεση της σύμβασης και προκειμένου η όχληση των οδηγών και των χρηστών της οδού, να είναι όσο δυνατόν μικρότερη. 

Η είσοδος και έξοδος  στον ΒΟΑΚ, με κατεύθυνση προς Ρέθυμνο, κατά τις παραπάνω νυκτερινές ώρες, μεταξύ Παρασκευής και Σαββάτου, θα γίνεται από τους κόμβους Αλικαρνασσού και Γιοφύρου.

Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών. Απολογούμαστε για τις δυσχέρειες που προκύπτουν στην καθημερινότητά τους, από την εκτέλεση του σημαντικού αυτού έργου. Υποχρέωσή μας οι γρήγοροι ρυθμοί».

https://www.youtube.com/watch?v=ppWCnf8OXIw

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News