Ρέθυμνο

Υπογραφή Σύμβασης Συνεργασίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Ο.ΚΑ.ΝΑ

Η Σύμβαση περιγράφει τους όρους συνεργασίας των δύο πλευρών στο πλαίσιο του Δ.Π.Μ.Σ. «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» προβλέποντας επίσης την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση παθολογικών εθισμών

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, και ο Πρόεδρος του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ), κ. Αθανάσιος Θεοχάρης, υπέγραψαν την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022, παράταση της Σύμβασης Συνεργασίας που συνδέει τα δύο μέρη από το 2016. Η Συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» το οποίο προσφέρεται από το Τμήμα Ψυχολογίας και την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κρήτης παρευρέθηκαν ο Πρύτανης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, ο Αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών, Καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ο Αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Δημήτριος Μυλωνάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Γεώργιος Παναγής, η Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας, Καθηγήτρια Θεανώ Κοκκινάκη, και Καθηγητές του Δ.Π.Μ.Σ. Τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Αθανάσιος Θεοχάρης, και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Αθανάσιος Δημητριάδης.


Η Σύμβαση περιγράφει τους όρους συνεργασίας των δύο πλευρών στο πλαίσιο του Δ.Π.Μ.Σ. «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» προβλέποντας επίσης την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση παθολογικών εθισμών.


Ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Γεώργιος Παναγής, αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ., ο οποίος αυτή την περίοδο επεκτείνει τις παρεμβάσεις του και σε άλλους εθισμούς πέραν των κλασικών ναρκωτικών. Το Δ.Π.Μ.Σ. «Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις» καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην μεταπτυχιακή εκπαίδευση της χώρας μας. Στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένης γνώσης για την αποτελεσματική επαγγελματική-επιστημονική ενασχόληση με τον χώρο των εξαρτήσεων. Προσφέρει ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα σπουδών που εφοδιάζει τους φοιτητές με ένα συμπαγές θεωρητικό υπόβαθρο και εποπτευόμενη πρακτική άσκηση στο πεδίο της πρόληψης και της θεραπείας των εξαρτήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια