Το Ρέθυμνο καλοσωρίζει τους πρωτοετείς φοιτητές του

Ρέθυμνο
Το Ρέθυμνο καλοσωρίζει τους πρωτοετείς φοιτητές του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για εκδηλώσεις πολιτισμού και ενημέρωσης, διάρκειας μιας εβδομάδας, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις, προβολές βίντεο, συναντήσεις των αυτοδιοικητικών αρχών και πανεπιστημιακών με τους πρωτοετείς φοιτητές

Εκδήλωση καλωσορίσματος για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές των Σχολών που λειτουργούν στην έδρα του, διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνης.

Πρόκειται για εκδηλώσεις πολιτισμού και ενημέρωσης, διάρκειας μιας εβδομάδας, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις, προβολές βίντεο, συναντήσεις των αυτοδιοικητικών αρχών και πανεπιστημιακών με τους πρωτοετείς φοιτητές, βραδιά καλωσορίσματος με μπουφέ και μουσική κάλυψη από την Ομάδα Κρουστών του Γ. Παπατζανή και τον Φοιτητικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «Ματζόρε».

Στην πανεπιστημιούπολη, σύμφωνα με την πρυτανική αρχή, θα υπάρχουν stands με εκπροσώπους όλων των δομών του ΠΚ (Φοιτητική Μέριμνα, Συμβουλευτικό Κέντρο, Συνήγορος του Φοιτητή, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Γρ. Πρακτικής 'Ασκησης, Γυμναστήριο, ΔΟΔΙΣΤΑ, ΚΕΔΙΒΙΜ) αλλά και των Συλλόγων και Πολιτιστικών Ομάδων των φοιτητών. Επίσης θα υπάρξουν ξεναγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνης με υποδοχή φοιτητών/τριών, στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο, στο Μουσείο Αρβελέρ και στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Οι πρωτοετείς θα επισκεφθούν και το Φρούριο Φορτέτζα, το Μουσείο της Αρχαίας Ελεύθερνας και τον αρχαιολογικό χώρο, την πόλη Ρεθύμνου, όπου αρχαιολόγοι θα τους ξεναγήσουν και θα γνωρίσουν την ιστορία του τόπου. Θα βρεθούν επίσης στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Παλαιοντολογικό Μουσείο, ενώ θα απολαύσουν συναυλία με κρητική μουσική, στην πλατεία Μικρασιατών, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Ρεθύμνης.

Οι φοιτητές που επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν στη διεύθυνση uocfreshers.ict.uoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News