Νέοι από την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης επισκέφτηκαν σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης

Κρήτη
Νέοι από την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης επισκέφτηκαν σήμερα την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι, η εξοικείωση των παιδιών της 2ης, 3ης και 4ης γενιάς με τον Ελληνικό Πολιτισμό

Νεαρά μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης επισκέφτηκαν  την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Κρήτη.

Οι δώδεκα νέοι ηλικίας 10 – 18 ετών, που συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης,  Εμμανουήλ Σταράκη και μέλη της Ένωσης, μετά από συ-νεργασία με το ΓΕΕΘΑ και την Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρο-μή στην Ελλάδα το διάστημα 16 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου 2022.

Σκοπός της εν λόγω δράσης είναι, όπως τόνισε ο κ. Σταράκης, η εξοικείωση των παιδιών της 2ης, 3ης και 4ης γενιάς με τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, καλωσόρισε τους νέους στο Ρέθυμνο, κάνοντας ιστορική αναφορά στην πλούσια ιστορία του και τα πολιτισμικά στοιχεία του, αλλά και τη λειτουργία και αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Με την ευκαιρία μάλιστα ανα-φέρθηκε στη συμβολή των αποδήμων στην ανάπτυξη της Κρήτης και στην προώθηση των τοπικών ζητημάτων, τονίζοντας ότι στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η στενή και ουσιαστική συνεργασία με τις οργανώσεις των αποδήμων, οι οποίες μπορούν να προ-σφέρουν σημαντική βοήθεια στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του νησιού, την προώθηση των τοπικών προϊόντων και του τουρισμού.

Από την πλευρά τους οι νέοι ενημέρωσαν την κα Λιονή για δράσεις της Ένωσης καθώς και για θέματα που αφορούν στην Κρητική ομογένεια της Μελβούρνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News