Ρέθυμνο

Νέα απάτη με το Power Pass στο Ρέθυμνο - Οδηγίες ΔΕΔΔΗΕ για τους πολίτες

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε 42χρονος άνδρας από το Ρέθυμνο - Απέσπασαν από το λογαριασμό του 2.900 ευρώ

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε ένας 42χρονος άνδρας από το Ρέθυμνο. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο ίδιος στην αστυνομία την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ένας άγνωστος άνδρας προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ και κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 2.900 ευρώ.

Ο άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στον παθών προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ λέγοντάς του ότι δικαιούται το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ από το επίδομα για τη ΔΕΗ. Προκειμένου να του «επιστραφούν» τα χρήματα ο απατεώνας ζήτησε από τον 42χρονο το email του και τον τραπεζικό του λογαριασμό και του έστειλε ένα link στην ηλεκτρονική του διεύθυνση.

Ο 42χρονος πάτησε το link που εμφανίστηκε και έτσι ο άγνωστος άνδρας απέκτησε πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς με αποτέλεσμα να του αποσπάσει το ποσό των 2.900 ευρώ.

Βίντεο με την προειδοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ για τις ηλεκτρονικές απάτες – Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί τους καταναλωτές για την «αποφυγή απόσπασης προσωπικών στοιχείων από επιτήδειους που προφασίζονται την ιδιότητα υπαλλήλων της Εταιρίας, με στόχο να αποσπάσουν προσωπικά τους στοιχεία με αφορμή την οικονομική ενίσχυση του Power Pass».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια