Βραδιά ανθρωπιάς για την «Αγάπη» του Ρεθύμνου (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Βραδιά ανθρωπιάς για την «Αγάπη» του Ρεθύμνου (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τίμησαν τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την προσφορά και την αγάπη του

Άνοιξαν κυριολεκτικά την αγκαλιά τους και προσέφεραν απλόχερα την αγάπη τους σε 35 ψυχές, που είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας του Ρεθύμνου και που δίνουν ανιδιοτελώς καθημερινά την δική τους αγάπη και ζεστασιά σε κάθε πολίτη.

Ο λόγος για τους εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες που το βράδυ της Τετάρτης «κατέκλεισαν» την πλατεία Μικρασιατών του ιστορικού κέντρου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα -για 29η φορά- του Ιδρύματος «Δασκαλαντωνάκη» και της «GRECOTEL» με στόχο την στήριξη του Συλλόγου «Αγάπη».

Ο διευθυντής Λειτουργικού της «Grecotel», Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, αναφερόμενος στην εκδήλωση, που πλέον αποτελεί θεσμό για το Ρέθυμνο και για την οποία κάθε χρόνο τόσο ο ίδιος ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, όσο και η κα Μάρι Δασκαλαντωνάκη, φροντίζουν προσωπικά για την διεξαγωγή της, σημείωσε πως αποτελεί μέρος της εταιρικής ευθύνης του Ομίλου μαζί με τόσες άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. 

«Ο τουρισμός, ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον πολιτισμό και γενικά από τις προσπάθειες που κάνουμε για το περιβάλλον, οπότε με αυτό το τρίπτυχο ξεκινήσαμε και κάθε χρόνο πάμε ακόμα και καλύτερα».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη όμως από την ανταπόκριση των πολιτών για τον ιερό αυτό σκοπό, όπως είπε, εμφανίστηκε και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, τονίζοντας πως η περιφέρεια θα εξακολουθήσει να στέκεται στο πλευρό της «Αγάπης».

Το όραμα Εκκλησίας και Αυτοδιοίκησης για την «Αγάπη»

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατίθενται για την ενίσχυση της «Αγάπης», που εδώ και τρεις δεκαετίες δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο, προσφέροντας -όπως είπε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του Συλλόγου, Ελένη Κυριακάκη- πολύτιμη βοήθεια στις οικογένειες που έχουν παιδιά με αναπηρία.

Το επόμενο βήμα Εκκλησίας και Αυτοδιοίκησης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της «Αγάπης» και μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Πρόδρομος, είναι η δημιουργία μιας νέας δομής, που θα αποτελεί  προέκταση της «Αγάπης» και η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί με ασφάλεια άτομα με ειδικές ικανότητες κυρίως όταν οι συγγενείς τους φύγουν από την ζωή. «Αυτός είναι ο επόμενος στόχος μας και σας παρακαλώ, όλοι μαζί να κινηθούμε στον στόχο αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου, κ.κ. Πρόδρομος.

Μια καρδιά για τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Απών από την εκδήλωση για λόγους που τον κράτησαν στην έδρα του, αλλά πάντα «παρών» στο Ρέθυμνο ήταν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος, ο οποίος τιμήθηκε από τους ανθρώπους της «Αγάπης» για την 12ετή πολύτιμη και καθοριστική προσφορά του στον σύλλογο κατά την ποιμαντορία του στο Ρέθυμνο. 

Τα παιδιά της «Αγάπης» μάλιστα δημιουργήσαν για εκείνον μια κατασκευή σε σχήμα καρδιάς, με σκοπό να κοσμεί το γραφείο του στο Ηράκλειο, θέλοντας να του στείλουν έτσι το μήνυμα πως η καρδιά τους θα είναι πάντα κοντά του. 

Πέρα από το παιδικό πρόγραμμα, η βραδιά αγάπης έκλεισε μουσικά με την πολύτιμη βοήθεια του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και του κρητικού συγκροτήματος του Γιώργη Φασουλά, του Κώστα Καλλέργη και των συνεργατών τους. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News