Ανώγεια: Μοίρασαν σχολικά είδη για τα προσφυγόπουλα

Κρήτη
Ανώγεια: Μοίρασαν σχολικά είδη για τα προσφυγόπουλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολικά είδη για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Ανωγείων παραδόθηκαν από την Π.Ε. Ρεθύμνου

Σχολικά είδη για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Ανωγείων παραδόθηκαν από την Π.Ε. Ρεθύμνου, στο πλαίσιο της δράσης «Μια Αγκαλιά για τα Παιδιά» της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα σχολικά είδη αφορούν στην κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων, στέλνοντας παράλληλα η Περιφέρεια και ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, το μήνυμα προάσπισης της παιδικής προστασίας, γεμίζοντας, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι, χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα μέσω της κοινωνικής δράσης υψηλού συμβολισμού «Μια Αγκαλιά για τα Παιδιά» και διασφαλίζοντας για κάθε παιδί ένα πλήρες πακέτο σχολικών ειδών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του αναγκών για το νέο σχολικό έτος.

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, Μαρία Καββάλου, και στελέχη της Υπηρεσίας παρέδωσαν στους υπεύθυνους του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Ανωγείων τα σχολικά είδη (τσάντες και γραφική ύλη). Παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν, με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, από τον Ιανουάριο, όπως επισημάνθηκε, η δομή έως σήμερα έχει φιλοξενήσει πάνω από 50 ασυνόδευτους ανήλικους, από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία, την Αίγυπτο και την Γκάμπια, άλλους για μικρά και άλλους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η δομή έχει μέγιστη χωρητικότητα 25 φιλοξενούμενων αρρένων, ηλικίας 12 έως 18 ετών, και διαθέτει προσωπικό που υποστηρίζει τα παιδιά σε οποιαδήποτε ανάγκη ή δράση προκύπτει. Σήμερα, οι φιλοξενούμενοι συμμετέχουν στην ποδοσφαιρική ομάδα, έχουν λάβει μέρος σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, έχουν συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, κάνουν μαθήματα μουσικής, χορού, Ελληνικών, Αγγλικών και Μαθηματικών, μαγειρεύουν και δοκιμάζουν νέες κουζίνες, ενώ έχουν δημιουργήσει τον δικό τους κήπο και περβόλι.

Συγκεκριμένα, δράσεις που μπορούν να συμβάλουν στην ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία και στη γενικότερη ευημερία τους σχετίζονται με δεξιότητες που μπορούν να αποκτήσουν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, όπως καλλιτεχνικές δράσεις και ιδιαίτερα σύγχρονο χορό και μουσική (κυρίως ραπ), συνδυασμό παραδοσιακών δικών τους παιχνιδιών με τρόπους που αναπτύσσονται τα αθλήματα στην Ελλάδα, π.χ. εκμάθηση και τουρνουά κρίκετ, εργασιακή συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, νομική συνδρομή και βοήθεια στην ομαλή ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα. Το ΚΦΑΑ σήμερα φιλοξενεί 13 ανηλίκους: έναν από τη Συρία, έναν από την Αίγυπτο, δύο από το Πακιστάν, τέσσερις από την Γκάμπια και πέντε από το Αφγανιστάν. Άμεσα αναμένεται να αυξηθεί η πληρότητα στα 25 άτομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News