Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση με StandUp Comedy

Κρήτη
Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση με StandUp Comedy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αφορμή την WSHD22 Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας στις 4 Σεπτεμβρίου και με το σύνθημα Αγάπη - Ασφάλεόα - Απόλαυση η ομάδα του Φρίξου - Α.ΞΕ.Π.Τ. διοργάνωσε ένα Stand Up Comedy, «Σχέσεις χωρίς γέλιο... φαγητό δίχως αλάτι», μια παράσταση για όλη την οικογένεια που έκανε το ντεμπούτο της στo Ρέθυμνο

Με αφορμή την WSHD22 Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας στις 4 Σεπτεμβρίου και με το σύνθημα Αγάπη - Ασφάλεόα - Απόλαυση η ομάδα του Φρίξου - Α.ΞΕ.Π.Τ. διοργάνωσε ένα Stand Up Comedy με τίτλο: «Σχέσεις χωρίς γέλιο... φαγητό δίχως αλάτι», μια παράσταση για όλη την οικογένεια που έκανε το ντεμπούτο της στo Ρέθυμνο αλλά και στη Ελλάδα την περασμένη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου και διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, τον Δήμο Ρεθύμνης  καθώς και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνου και του Ξενοδοχείου Ιδαίον. Ο ηθοποιός  Αναστάσης Χριστοφιλόπουλος παρουσίασε στο κοινό, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, ζητήματα σεξουαλικής υγείας και ενημέρωσης για παιδιά και εφήβους. Αναφέρθηκε, ακόμα, σε όλα αυτά που οι ίδιοι οι γονείς , κάποιες φορές,  «παραλείπουν»  να  πουν στα παιδιά τους.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει το σοβαρό μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο μέσα από ένα άλλο πρίσμα, αυτό του γέλιου και της ψυχαγωγίας. Τα παιδιά και οι νεαροί ενήλικες αγάπησαν την διαφορετική αυτή  προσέγγιση, γέλασαν, προβληματίστηκαν, έμαθαν αλλά και οι γονείς το είδαν ως μια καλή αφορμή να μιλήσουν στα παιδιά τους για το σώμα τους  και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Χ. Μαρινάκης  χαιρέτισε την εκδήλωση αναφερόμενος στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει από το 2015 η ομάδα των εκπαιδευτικών της Α.ΞΕΠΤ, η Μαργαρίτα Γερούκη, η  Έλενα Βιταλάκη,  η Αθηνά Τριαματάκη και η Δέσποινα Μαυράκη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα,  ο Δήμαρχος προέβη στην ανακοίνωση της  συμμετοχής  της Μαργαρίτας Γερούκη στη νέα Επιτροπή Σεξουαλικής Αγωγής του Παγκόσμιου Οργανισμού Σεξουαλικής Υγείας.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τιμητική θέση την οποία η κα Γερούκη με χαρά αποδέχτηκε, αφού έχει προσφέρει εθελοντικά στην εκπαίδευση και στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για πολλά χρόνια, ενώ έχει τιμηθεί μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΑΞΕΠΤ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή για το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις». Η θέση αυτή είναι φόρος τιμής για το Ρέθυμνο, την Κρήτη και την Ελλάδα, ελπίζοντας ότι η ιστορία της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στη χώρα θα αλλάξει.

Στην αρχή της παράστασης, η ομάδα του Φρίξου διένειμε ενημερωτικό φυλλάδιο για την Παγκόσμια Ημέρα Σεξουαλικής Υγείας με το σύνθημα ΑΓΑΠΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΑΠΟΛΑΥΣΗ, καθώς και με τα γραπτά μηνύματα της κας Λιόνη, Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, του  κου Μαρινάκη, Δημάρχου Ρεθύμνης και της ομάδας της Α.ΞΕ.Π.Τ.

Μεταξύ άλλων, την παράσταση με τον Αναστάση Χριστοφιλόπουλο παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Σπανουδάκης, Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, η Ρένα Κουτσαλεδάκη και η δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη.

Η ομάδα της Α.ΞΕ.Π.Τ ευχαριστεί θερμά όλους όσους ήταν εκεί κι όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Οι φωτογραφίες είναι από τον Γιώργο Κατάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News