Με λαμπρότητα η εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Κρήτη
Με λαμπρότητα η εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες προσκυνητές προσήλθαν κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή μετά του συζύγου της, κ. Χρήστου Λιονή, Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Το εσπέρας της παραμονής, 13ης Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού επί του ομωνύμου Λόφου της πόλεως Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Ευφραίμ Μανουσάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Αρσανίου, και άλλους Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εκατοντάδες προσκυνητές προσήλθαν κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή μετά του συζύγου της, κ. Χρήστου Λιονή, Καθηγητού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πανήγυρις διεξήχθη με εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια, με τη μέριμνα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Ανθίμου Μαντζουράνη, Ιεροεπιστάτου του Ιερού Μετοχίου Αγίου Παύλου Γάλλου και εφημερίου του Ιερού Προσκυνήματος του Τιμίου Σταυρού.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, 14ης Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεση την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Τιμίου Σταυρού Βωσάκου Μυλοποτάμου, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Παναγιωτάκη, Ηγούμενο της Μονής, του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Γεωργίου Λαδουκάκη εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και άλλων Κληρικών.

Τούς ύμνους της Εορτής απέδωσε ο μουσικολογιώτατος κ. Αντώνιος Πλαΐτης, Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παναγίτσας Μασταμπά Ηρακλείου, με τη συνοδεία και άλλων Ιεροψαλτών.

Κατά τη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι Δήμαρχοι Μυλοποτάμου κ. Δημήτριος Κόκκινος και Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης και πλήθος κόσμου. Μετά την Θεία Λειτουργία παρετέθη νηστήσιμη μοναστηριακή τράπεζα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Πρόδρομος, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά τη Θεία Λειτουργία, αναφέρθηκε στη θεολογική σημασία του Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, καθώς και του προσωπικού σταυρού καθενός Χριστιανού, ο οποίος κάνει πράξη την πρόσκληση του Κυρίου μας: «όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού, και ακολουθείτω μοι» (Μαρκ. 8:34).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News