Ρέθυμνο: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Ζωνιανά - Τι βρέθηκε (βίντεο)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Ζωνιανά - Τι βρέθηκε (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομάδα 25-30 ατόμων έστησε ενέδρα και περίμενε στην ευρύτερη περιοχή τις αστυνομικές δυνάμεις, αποφασισμένη να αποτρέψει την επιχείρηση και να δημιουργήσει επεισόδια

Ολοκληρώθηκε η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 7 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή του Μυλοποτάμου και συγκεκριμένα στα Ζωνιανά, μία ημέρα μετά από την επέτειο του θανάτου του Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από σφαίρα καλασνίκοφ, σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση που είχε οργανωθεί την 5η Νοεμβρίου 2007 από την ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά στην ίδια περιοχή.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα τριών ημεδαπών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα 25-30 ατόμων έστησε ενέδρα και περίμενε στην ευρύτερη περιοχή τις αστυνομικές δυνάμεις, αποφασισμένη να αποτρέψει την επιχείρηση και να δημιουργήσει επεισόδια. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήρθαν πρόσωπο με τους άνδρες της αστυνομίας και τους πέταξαν αντικείμενα, καδρόνια και πέτρες, ενώ μερικοί από το πλήθος φέρονται να πυροβόλησαν στον αέρα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr από αστυνομικές πηγές, οι άνδρες της ΕΛΑΣ εντόπισαν 4 μικρές φυτείες, εκρίζωσαν 100 συνολικά δενδρύλλια και κατάσχεσαν ακόμα 15,3 κιλά κάνναβης και όπλο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υ.Α. Ρεθύμνης, του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της ΟΠΚΕ, των ΤΑΕ Μυλοποτάμου και Ρεθύμνου και με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της αστυνομίας

Ολοκληρώθηκε σήμερα (07.09.2022) το πρωί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα τριών ημεδαπών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνης  για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών, σήμερα (07.09.2022) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών  Ρεθύμνης, του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου, των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος Ρεθύμνης και Ηρακλείου και λοιπών Αστυνομικών Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ρεθύμνης και Ηρακλείου με τη συνδρομή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Χανίων.

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρακείμενους και βοηθητικούς χώρους αυτών και ποιμνιοστάσια, όπου βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά:

  • 15,3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
  • 80 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 4 μέτρα,
  • 4 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της αποξήρανσης,   
  • 1 πιστόλι,
  • 2 γεμιστήρες,
  • 221 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • 1 ζυγαριά ακριβείας,
  • 2 κινητά τηλέφωνα,
  • το χρηματικό ποσό των 470 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες,

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου, ανευρέθηκαν (4) φυτείες κάνναβης, στις οποίες καλλιεργούντο συνολικά (100) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως (3) μέτρα, των οποίων οι δράστες αναζητούνται. Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης. 

Τροχαίο και με αστυνομικό όχημα - Έπεσε σε γκρεμό τεσσάρων μέτρων

Μετά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κι ένα αγροτικό αστυνομικό όχημα ενεπλάκη σε τροχαίο το πρωί της ίδιας ημέρας στο Ρέθυμνο, με τραυματίες δύο αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, το τροχαίο σημειώθηκε στο χωριό Κράνα Μυλοποτάμου. Συγκεκριμένα,το αγροτικό όχημα των αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονταν βρισκόταν σε υπηρεσία, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να πέσει σε παρακέιμενο χωράφι, βάθους 4 μέτρων. Το αστυνομικό όχημα, αναποδογύρισε 4 φόρες μέχρι που τελικά σταμάτησε την τρελή του πορεία. Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News