Ρέθυμνο

Στη φυλακή ο 40χρονος - Απόφαση βαρόμετρο για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Η εν λόγω απόφαση των δικαστικών λειτουργών του Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται ως μία σπάνια περίπτωση στα ελληνικά χρονικά

Ο 40χρονος Κύπριος, που από την πρώτη στιγμή δηλώνει συντετριμμένος για ό,τι συνέβη, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, με την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, αλλά και της επικίνδυνης οδήγησης, από την οποία επήλθε θάνατος του 34χρονου δικυκλιστή Βαγγέλη Σκαλίδη, το βράδυ της Τετάρτης 31 Αυγούστου στον επαρχιακό δρόμο του Ρεθύμνου-Περάματος. Η εν λόγω απόφαση των δικαστικών λειτουργών του Ρεθύμνου χαρακτηρίζεται ως μία σπάνια περίπτωση στα ελληνικά χρονικά.

«Ας είναι ο Βαγγέλης μας το τελευταίο θύμα στην άσφαλτο, όχι άλλο αλκοόλ!»

Την ίδια ώρα, η νεαρή σύντροφος του άτυχου Βαγγέλη που βρέθηκε μαζί με τον πατέρα του στο δικαστικό μέγαρο, συγκλονίζει με το μήνυμα που απηύθυνε μέσω του neakriti.gr. Συντετριμμένη η σύντροφος του άτυχου νέου απηύθυνε μήνυμα για να σταματήσει η αιματοχυσία στην άσφαλτο. «Όχι αλκοόλ, όχι ουσίες και σωστή τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να είναι ο Βαγγέλης μας ο τελευταίος νεκρός στην άσφαλτο», δήλωσε η Ειρήνη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Πρόληψη Τροχαίων Ρεθύμνου, Γιώργο Καραβιώτη, «το ζητούμενο δεν είναι μόνο η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά η στρατηγική πολιτική παιδείας που θα πρέπει να χαράξει η Πολιτεία για την πρόληψη των τροχαίων».

Ο Κύπριος επισκέπτης, ο οποίος είναι δικηγόρος, δεν κατάφερε να πείσει με τους ισχυρισμούς του, με συνέπεια να πάρει τον δρόμο για τις φυλακές και τους συνηγόρους του να προτίθενται να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης. Ο 40χρονος αντιμετωπίζει την -κακουργηματικού χαρακτήρα- κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ κατά την οποία προκλήθηκε θάνατος, καθώς και την κατηγορία της απείθειας κατά της αρχής, επειδή αρνήθηκε να δώσει αίμα παρότι το αλκοτέστ έδειξε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, προβάλλοντας τον ισχυρισμό σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Πριν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από το δυστύχημα στο Πέραμα, το βράδυ της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου ένας 53χρονος δικυκλιστής άφησε την τελευταία του πνοή σε δρόμο του Λασιθίου, όταν το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια