Μυλοπόταμος: Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Μάμας - Εγκαίνια για την νέα αίθουσα σχολείου

Κρήτη
Μυλοπόταμος: Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Μάμας - Εγκαίνια για την νέα αίθουσα σχολείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαίνια της επέκτασης του σχολείου, της αναμόρφωσης της παιδικής χαράς και του περιβάλλοντα χώρου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 η μνήμη του Παιδομάρτυρα Αγίου Μάμα στο ομώνυμο  χωριό του Δήμου Μυλοποτάμου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, με τη συμμετοχή των  αρχών, πλήθους πιστών και κληρικών.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την περιφορά των Λειψάνων και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων με   κατάθεση στεφάνων από την  Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή,  τον Δήμαρχο Μυλοποτάμου  κ. Δημήτρη Κόκκινο, τον Συνταγματάρχη  Εμμανουήλ Μυστράκη Διοικητή της 50ης Μονάδας Επιστράτευσης,  την Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη, τον  Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων κ. Μιχάλη Δραμουντάνη, τον  Συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου κ. Θοδωρή Δουλουμπέκη, τον  γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Ρεθύμνου κ. Μιχάλη Σαρρή, τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Ένωσης Μυλοποταμιτών κ. Μιχάλη Νικηφόρο, τον πρόεδρο της τ. κοινοτητας φακιδάρη Στέλιο τον αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Αντρέα Αλεφαντινό  και τους μικρούς μαθητές του σχολείου. Τον  πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο κ. Αποστολάκης   Βασίλειος  Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Ε.Α..

Στην συνέχεια  στο χώρο του σχολείου του Αγίου Μάμα  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της  επέκτασης του σχολείου, της αναμόρφωσης της παιδικής χαράς και του περιβάλλοντα χώρου. Ο  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Σαρρής   καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος  κ.κ. Πρόδρομος, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, ο Πρόεδρος της κοινότητας κ. Στέλιος Φακιδάρης και η αντιδήμαρχος Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χαρά Λαμπρινού. Επίσης ομιλία με θέμα «Το σχολείο του Αγίου Μάμα μέσα στο χρόνο» εκφώνησε ο  φιλόλογος-  δάσκαλος- παιδαγωγός Msc     κ. Κωνσταντίνος Ομαλιανάκης.

Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την προσφορά γεύματος σε όλους στην  αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Μάμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News