Καραμανλής: «Ταρακούνησε» η παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις (βίντεο)

Ρέθυμνο
Καραμανλής: «Ταρακούνησε» η παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τριγμούς στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης, άλλα και στην κυβέρνηση, προκάλεσε η - πρώτη μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου των υποκλοπών - δημόσια παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή από τα Ανώγεια, ο οποίος ζήτησε να ριχτεί άπλετο φως στο θέμα των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση που έκανε το βράδυ της Τετάρτης, 31 Αυγούστου, από τα Ανώγεια ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για τις παρακολουθήσεις, που έχει βάλει «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Κώστας Καραμανλής «σπάζοντας» την σιωπή του και μιλώντας πρώτη φορά για το θέμα αυτό, σε πολιτική εκδήλωση στη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, ζήτησε να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι σε μια αποστροφή του λόγου ο κ. Καραμανλής άφησε σαφέστατες αιχμές κατά της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η πρακτική αυτή είναι αντιδημοκρατική και παράνομη και είναι αδιανόητο -όπως σημείωσε- να έχει συμβεί κάτι τέτοιο από κυβερνητικά στελέχη.

Χρησιμοποιώντας τα λόγια του βετεράνου της πολιτικής, Γιάννη Κεφαλογιάννη περί εθνικής ομοψυχίας και ενιαίας εθνικής στρατηγικής, ο Κώστας Καραμανλής μίλησε για την φάση αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης, στην οποία έχει εισέλθει το διεθνές σκηνικό μετά την απαράδεκτη -όπως είπε- Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την παράταση του πολέμου που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη και ευταξία. 

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε σαφείς αναφορές και στο θέμα της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα μέτωπα, από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο έως στο Αιγαίο και τη Θράκη, τονίζοντας πως η Τουρκία δείχνει ότι δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο σε καμία του έκφανση. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News