default-image

Όλγα Κεφαλογιάννη από τα Ανώγεια: «Η μνήμη οφείλει να εμπνέει το σήμερα για ένα καλύτερο αύριο» (εικόνες)

Κρήτη
Όλγα Κεφαλογιάννη από τα Ανώγεια: «Η μνήμη οφείλει να εμπνέει το σήμερα για ένα καλύτερο αύριο» (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο γιατρός Ιωάννης Κεφαλογιάννης, εμεινε βαθιά δημοκράτης. Ακολουθώντας πάντα και συνειδητά τον Κωσταντίνο Καραμαλή και τις αξίες του. Γιατί ήταν απολυτά βέβαιος, ότι αυτές οι αξίες ήταν, είναι και θα είναι πάντα η μόνη εγγύηση για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου», είπε η βουλευτής ΝΔ και πρωήν υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη

Εκδήλωση μνήμης για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Ανωγειανού πολιτικού κι επιστήμονα, Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη που σφράγισε με έργο του μεγάλα αναπτυξιακά έργα τόπου, πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022 στα Ανώγεια ο ομώνυμος δήμος, στο θέατρο «Νικος Ξυλουρης». Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος συνδεόταν με βαθιά φιλία με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη  και η βουλετής ΝΔ και πρωήν υπουργός Ολγα Κεφαλογιαννη. 

«Νιώθω μεγάλη συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα εδώ. Σε αυτό το μοναδικό χώρο. Νιώθω τιμή που βρίσκομαι αναμεσά σας. Αναμεσά σε όλους εσάς που μοιραζόμαστε τις ίδιες ρίζες, τις ίδιες αξίες, τα ίδια δανικά», ανέφερε η κ.  Κεφαλογιάννη κατά την έναρξη της ομιλίας της, «νιώθω τιμή που βρίσκομαι στην πατρίδα μου, στο τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και πολιτεύτηκε ο πατέρας μου Γιάννης Κεφαλογιάννης», πρόσθεσε.

Για την παρουσία του Κώστα Καραμανλή είπε: «Η παρουσία , ο λόγος και το ήθος του Κώστα Καραμανλή, προσδίδουν μία  σημαντική αξία στη συνάρτηση μας.  Αποτελούν ένα διαρκές σημείο αναφοράς. Υπενθυμίζουν, μια σχέση εμπιστοσύνης και αποδοχής που αγγίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων.  Είναι γνωστό πως με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη τον συνέδεαν στενοί δεσμοί, φιλίας, εκτίμησης και αλληλοσεβασμού. Μα πάνω από όλα τους συνέδεε ένα ακόμα ισχυρός δεσμός, η βαθιά τους αγάπη για την πατρίδα και τον ελληνικό λαό», τόνισε.

Παράλληλα συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Θα πρέπει όμως να ευχαριστήσω όλους και όλες εσάς που ανταποκριθήκατε σε αυτό το κάλεσμα τιμής. Γιατί, εσείς είστε η ζωντανή μνήμη του ανθρώπου που με κάθε τρόπο, ως γιατρός, βουλευτής, υπουργός υπηρέτησε και τίμησε τον λαό και τον τόπο του, χτίζοντας μια πανίσχυρη σχέσης σεβασμού και αφοσίωσης».

Όπως είπε: «Ο  γιατρός Ιωάννης Κεφαλογιάννης  από τα Ανώγεια εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής τον Μάιο του μακρινού 1958. Επιστρατεύτηκε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο, τότε της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και όπως ο ίδιος διηγείτο, ήταν μία σειρά συμπτώσεων που οδήγησαν στην εκλογή του. Έμεινε βαθιά δημοκράτης. Ακολουθώντας πάντα και συνειδητά τον Κωσταντίνο Καραμαλή και τις αξίες του. Γιατί ήταν απολυτά βέβαιος, ότι αυτές οι αξίες ήταν,  είναι και θα είναι πάντα η μόνη εγγύηση για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News