Κεφαλογιάννης: Ένας δρόμος, έργο πνοής για τα Ανώγεια

Κρήτη
Κεφαλογιάννης: Ένας δρόμος, έργο πνοής για τα Ανώγεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης

Ανακοίνωσε εξέδωσε, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την παράδοση σε κυκλοφορία του νέου οδικού δικτύου Ηράκλειο - Oρεινό Μαλεβίζι  - Ανώγεια- Oρεινό Μυλοπόταμο.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Η αρχή το ήμισυ του παντός» είχαμε πει στην υπογραφή της πρώτης σύμβασης κατασκευής του έργου το 2008, στον τότε μη αιρετό Περιφερειάρχη.  Και αυτή η αρχή διήρκησε 14 ολόκληρα χρόνια. Περάσαμε βέβαια από χρόνια οικονομικού στραγγαλισμού και από τεχνικές δυσκολίες αλλά είχαμε και την βάσανο της ροής της χρηματοδότησής μίας και ήταν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Την μελέτη και τις δύσκολες αδειοδοτήσεις για τα 7,2 αυτα χιλιόμετρα, τις έκανε ο τότε ΟΑΔΥΚ σημερινός ΟΑΚ.  Μελέτες τις οποίες τόσο κατά το διάστημα της δημοπράτησης όσο και στο δύσκολο στάδιο της εκτέλεσης επικαιροποίησε και εξορθολόγησε, η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης πού στο πρόσωπο του σημερινού διευθυντή της κ. Ψαρουδακη Μιχάλη θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τα σημερινά στελέχη που ασχολήθηκαν και ασχολούνται με το σημαντικό αυτό έργο για την περιοχή μου, όσο και αυτά που συνταξιοδοτήθηκαν ή έχουν φύγει από την ζωή.

Περισσότερα από 160.000 τ.μ. παραχωρηθηκαν δωρεάν από τους ιδιοκτήτες της περιοχής. Αστυρακιανοί, Τυλισανοί και Ανωγειανοί έδωσαν την σχετική άδεια άδολα και αφιλοκερδώς, ελάχιστες οι εξαιρέσεις.  Αν μπορούσα θα ανέφερα ένα ένα τα ονόματα όλων αυτών των δωρητών. Πραγματικότητα αποτελεί, όμως, και η υπεραξία που αποκτά η περιοχή.

Ορισμένοι αναγκάστηκαν να χάσουν το σύνολο της έκτασης τους και τούς οφείλονται ιδιαίτερες ευχαριστίες. Παράδειγμα προς μίμηση.

Όσο αφορά την χρηματοδότηση του έργου τρία κυρίως είναι τα ονόματα. Ο αείμνηστος Γιάννης Κεφαλογιάννης,  ο Περιφερειάρχης μας Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης τότε Ευριπίδης Κουκιαδακης.

15.800.000€ χρειάστηκαν. Τα 6.000.000 με υπογραφή του Υφυπουργού κ. Φώλια επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή το 2006. Τα 9.800.000 και ότι επιπλέον χρειάστηκαν, με Υπογραφή Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη το 2013. Και οι δημοτικές αρχές συμβάλαμε στην εξέλιξη αυτών των 7 χιλιομέτρων, από το 2006 επί Δημαρχείας Νίκου Ξυλούρη.

Ο καθένας και ο κόσμος ξέρει το μέγεθος της συμβολής του καθενός και της καθεμιας. Ακόμη,  οφείλω να πω ένα ευχαριστώ στους εργολάβους, αν και αυτοί πληρώθηκαν για την δουλειά που εκτέλεσαν, για τις δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν.

Για τα επόμενα χιλιόμετρα;  Θα αναφερθούμε αναλυτικά κατά την υπογραφή των συμβάσεων για την κατασκευή νέου τμήματος και των  δύο σημαντικών μελετών που πρέπει να εκπονηθούν.  Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2023.»

Φωτογραφία αρχείου Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News