Υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια: Προσωρινά κρατούμενος ο 33χρονος (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Υπόθεση βιασμού στα Ανώγεια: Προσωρινά κρατούμενος ο 33χρονος (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου κρατείται ο κατηγορούμενος μέχρι την μεταγωγή τους στις φυλακές

Προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 10 Αυγούστου ο 33χρονος Ανωγειανός που κατηγορείται για τον βιασμό μιας 32χρονης γυναίκας από την Αθήνα, η οποία το βράδυ της περασμένης Κυριακής επισκέφθηκε τα Ανώγεια με τον σύντροφό της.  

Κατά την μαραθώνια απολογία του ο 33χρονος αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, ενώ παραδέχτηκε την ερωτική συνεύρεση με την 32χρονη με την συναίνεση της, όπως φέρεται να είπε.  

Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους ως προς την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγέλεως και υπέβαλαν αίτημα για την κατά αντιπαράσταση εξέταση της 32χρονης με τον κατηγορούμενο.

Με το πέρας της διαδικασίας ο 33χρονος μεταφέρθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, όπου και θα κρατείται μέχρι και την μεταγωγή τους στις φυλακές, πιθανότατα της Τριπόλεως.

Η δικηγόρος του 33χρονου, Θεονύμφη Μπέρκη τόνισε:

«Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη μιλά για πιθανότητα βιασμού, επίσης τα στοιχεία που έδωσε η παθούσα είναι ασαφή, καθώς δεν θυμάται, δηλώνοντας κενό μνήμης για τις συνθήκες που εκτυλίχθηκε  το γεγονός.  

Στο πλαίσιο της ανάκρισης αναμένουμε ευρήματα και στοιχεία (π.χ. αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων). 

Επίσης υπεβλήθη αίτημα για την κατά αντιπαράσταση εξέταση της φερόμενης ως παθούσας με τον κατηγορούμενο». 

Ο αδελφός του φερόμενου ως δράστη, δήλωσε σχετικά:  

«Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και να ντραπούμε για τίποτα. Είμαστε από ένα περήφανο χωριό, από περήφανους γονείς αναθρεμμένοι και σε ένα χωριό με μεγάλη ιστορία. Πιάσανε έναν άνθρωπο, τον τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί χωρίς να φταεί. Ο άνθρωπος είναι αθώος. Το παιδί πληρώνει μια συγκρυρία δημόσια των γυναικοκτονιών, των βιασμών, των αθωώσεων των προηγούμενων και είναι ντροπή για το ελληνικό κράτος να κρατά φυλακισμένο έναν άνθρωπο που λέει ότι έγινε ότι έγινε.  

Παρόλα αυτά έχουμε ελπίδα και στον θεό και στους ανθρώπους. 

Έχουμε εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μας και θα το δείτε ότι η αλήθεια θα λάμψει.» 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η 32χρονη γυναίκα βρίσκεται ήδη στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος μεταφέρθηκε σήμερα στα δικαστήρια Ρεθύμνου πριν την προκαθορισμένη ώρα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτα. Στο δικαστήριο βρέθηκαν συγγενείς του κατηγορούμενου, ενώ περιμετρικά του κτηρίου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Έξω από το δικαστήριο κατέφθασαν από το πρωί της Τετάρτη 10 Αυγούστου συλλογικότητες από Ρέθυμνο και Ηράκλειο, προκειμένου να φωνάξουν συνθήματα, να αντιταχθούν στην αποτρόπαια πράξη του βιασμού και να υψώσουν πανό.

Την ίδια στιγμή, η τοπική κοινωνία του Μυλοποτάμου παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις.

Το χρονικό

Η υπόθεση - που έχει συγκλονίσει την ορεινή κωμόπολη του Μυλοποτάμου - διαδραματίστηκε τη νύχτα της Κυριακής 7 Αυγούστου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η 32χρονη, που έφτασε τις προηγούμενες ημέρες από την Αθήνα στην Κρήτη μαζί με τον σύντροφό της για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, βρέθηκε στα Ανώγεια προκειμένου να διασκεδάσει στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που ήταν σε εξέλιξη.

Τις απογευματινές ώρες προς βράδυ, το ζευγάρι φέρεται να μετέβη σε ταβέρνα της περιοχής, ενώ λίγο αργότερα στην παρέα τους φέρεται να προστέθηκαν και άλλα άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο 33χρονος.

Προσφέρθηκε να την πάει στο Κέντρο Υγείας

Και ενώ το ζευγάρι φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ξαφνικά η 32χρονη φέρεται να δήλωσε στην παρέα πως δεν αισθανόταν καλά. Τότε, σύμφωνα με τα όσα η ίδια φέρεται να κατήγγειλε, ο 33χρονος Ανωγειανός φέρεται να προσφέρθηκε να την μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας των Ανωγείων, μιας και ο σύντροφός της φέρεται επίσης να ήταν σε κατάσταση μέθης, άρα ανήμπορος να τη βοηθήσει.

Η γυναίκα βρέθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα στο Κέντρο Υγείας, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν αρχικά πως δε φορούσε εσώρουχο και πως έφερε ίχνη σεξουαλικής πράξης, ίσως και βιασμού. Άμεσα ενημέρωσαν τις αστυνομικές Αρχές, ενώ έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τον αναγνώρισε ως τον βιαστή της

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατήγγειλε η 32χρονη στις Αρχές, ο 33χρονος ήταν αυτός που προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας, όπου στη διαδρομή φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού, χωρίς ωστόσο η ίδια να θυμάται λεπτομέρειες, μιας και βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Αρνείται τις κατηγορίες από την πρώτη στιγμή

Οι Αρχές, έχοντας στα χέρια τους την καταγγελία της γυναίκας, αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 33χρονο, ο οποίος φέρεται στις πρώτες κουβέντες που ξεστόμισε στους αστυνομικούς να παραδέχτηκε τη σεξουαλική πράξη, με τη συναίνεση όμως, όπως φέρεται να είπε, της 32χρονης.

Η ιατροδικαστική εξέταση έχει γίνει και αναμένονται τις επόμενες ώρες τα αποτελέσματα. Όσον αφορά στη γυναίκα, που σύμφωνα με τα λεγόμενά της έπεσε θύμα βιασμού, δεν ήταν χθες το απόγευμα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας του Ρεθύμνου για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Αλλά έδωσε «παρών» στο Αστυνομικό Μέγαρο του Ηρακλείου. Πέριξ της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης του Ρεθύμνου, το «παρών» έδωσαν συγγενείς του 33χρονου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News