Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Στη φυλακή ο 60χρονος - «Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου» (εικόνες)

Κρήτη
Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Στη φυλακή ο 60χρονος - «Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου» (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 60χρονος οδηγείται στην φυλακή με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα - Τί υποστήριξε στην απολογία του

Στη φυλακή οδηγήθηκε την Πέμπτη, 4 Αυγούστου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 60χρονος που την περασμένη Κυριακή στο Άνω Μαλάκι του δήμου Ρεθύμνου, σκότωσε την 56χρονη σύζυγο του, σφάζοντας την κυριολεκτικά με ένα κουζινομάχαιρο.

Στη δίωρη απολογία του ενώπιων της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος εμφανίσθηκε συγκλονισμένος, δήλωσε πως πια είναι ξοφλημένος και επανέλαβε πως θα ευχόταν να έχει ο ίδιος χάσει τη ζωή του και όχι η επί σειρά ετών σύζυγος και μητέρα των παιδιών του.

Στις δέκα και μισή το πρωί πέρασε το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται δύο ώρες μετά, οπότε ανακρίτρια και εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο για την άγρια δολοφονία της 56χρονης.

Ο 60χρονος εμφανίστηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών του Ρεθύμνου σε κακή κατάσταση και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να ανακαλέσει στη μνήμη του τι ακριβώς συνέβη το πρωί της Κυριακής, όταν μετά από έναν καυγά που είχε με την σύζυγό του, άρπαξε το μαχαίρι που όπως είπε βρήκε στην κουζίνα και της κατάφερε τρεις μαχαιριές στο λαιμό.

«Δε σκέφτηκα ποτέ να της κάνω κακό. Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου», είπε στην ανακρίτρια και εξιστόρησε μια φυσιολογική συζυγική ζωή με το θύμα, με το οποίο ήταν μαζί επί 42 χρόνια και είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Είπε ακόμη ότι το τελευταίο τρίμηνο τον είχε εγκαταλείψει τρεις φορές. «Κάθε φορά τη δεχόμουν πίσω. Δεν ήμουν ποτέ κακοποιητικός απέναντι της» τόνισε στην απολογία του ενώ για το μοιραίο καυγά ισχυρίστηκε ότι στη διάρκεια του, δέχτηκε και ο ίδιος επίθεση από την 56χρονη σύζυγο του.

Αυτή τη φορά όμως, ο καυγάς ανάμεσα στον 60χρονο και την άτυχη 56χρονη εξελίχθηκε δραματικά, με τη γυναίκα να βρίσκει φρικτό θάνατο στην κουζίνα του σπιτιού του ζευγαριού. Ο κατηγορούμενος, της επιτέθηκε πισώπλατα με μαχαίρι χωρίς η ίδια να προλάβει να αντιδράσει.

Η 56χρονη που διατηρούσε κομμωτήριο στην πόλη του Ρεθύμνου, είχε φύγει από το σπίτι 15 ημέρες πριν δολοφονηθεί και όπως κατέθεσε και χθες απολογούμενος ο κατηγορούμενος, επέστρεψε στο σπίτι την Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Το χρονικό του άγριου εγκλήματος

Όλα συνέβησαν το πρωί της περασμένης Κυριακής στο σπίτι του ζευγαριού στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου. Η άτυχη γυναίκα φέρεται να είχε εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη δεκαπέντε ημέρες πριν - μετά το γάμο ενός από τους γιούς τους, αλλά επέστρεψε την Παρασκευή 29 Ιουλίου. Στις δέκα και μισή το πρωί της Κυριακής, το ζευγάρι λογομάχησε ενώ βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού. Σύμφωνα με τον καθομολογία δράστη της δολοφονίας , η γυναίκα του ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά απέναντι του και εκείνος όπως είπε, θόλωσε. Άρπαξε ένα μαχαίρι κι ενώ η 56χρονη είχε γυρισμένη την πλάτη της σε αυτόν, της το πέρασε τρεις φορές στην τραχηλική χώρα.

Ο Ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης διαπίστωσε ότι η άτυχη 56χρονη έφερε τρία ή τέσσερα βαθιά τραύματα από τέμνον όργανο, εντονότερα στη δεξιά, πλάγια τραχηλική περιοχή. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ρήξη των αιμοφόρων αγγείων, ακατάσχετη αιμορραγία και θάνατος ακαριαίος.

Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε ο 60χρονος, έφυγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί του το φονικό μαχαίρι, μετέβη στην οικία του αδελφού του και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Ο αδελφός του, κάλεσε τον μεγάλο γιό του δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό του σπίτι και τον ενημέρωσε. Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε μπρούμυτα στην κουζίνα, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τα χέρια της ήταν σηκωμένα στο σημείο της τομής, γεγονός που φανερώνει την απέλπιδα προσπάθεια της να σωθεί από την άγρια επίθεση  του συζύγου της.

Λίγη ώρα αργότερα, ο 60χρονος παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου και ομολόγησε την πράξη του. Ο εισαγγελέας Ρεθύμνου, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συζυγοκτόνου, του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για οπλοχρησία.

Ο 60χρονος σύζυγος, μετά από καβγά που προηγήθηκε στην κουζίνα του σπιτιού, με αφορμή το διαζύγιο που ζητούσε η 56χρονη, την μαχαίρωσε χρησιμοποιώντας ένα χασαπομάχαιρο και τραυματίζοντας την θανάσιμα στο λαιμό.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του καθ' ομολογίαν δολοφόνου, ασκήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Αυγούστου, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για παράνομη οπλοχρησία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News