Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Το ύστατο χαίρε στην εκλιπούσα- Αύριο απολογείται ο 60χρονος

Κρήτη
Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο: Το ύστατο χαίρε στην εκλιπούσα- Αύριο απολογείται ο 60χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην τελευταία της κατοικία οδηγήθηκε χθες η 56χρονη Γεωργία, που βρήκε τον θάνατο από το χέρι του συζύγου της - Ο καθ’ ομολογίαν δράστης έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο Πέμπτη

Η τελευταία πράξη του δράματος, με το «ύστατο χαίρε» στην εκλιπούσα, διαδραματίστηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου, στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου, όπου συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία αποχαιρέτησε την άτυχη 56χρονη Γεωργία, που έχασε τη ζωή της από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου, όταν γύρω στις 10:30 το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου, την έσφαξε στην κυριολεξία με ένα κουζινομάχαιρο, μέσα στην κουζίνα του σπιτιού τους. Κανείς στο μικρό χωριό, αλλά και στο Ρέθυμνο όπου η γυναίκα ήταν γνωστή και αγαπητή διατηρώντας κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που έγινε, και μάλιστα μέσα σε μια οικογένεια που δεν είχε παρουσιάσει προς τα έξω καταστάσεις και προβλήματα τόσο σοβαρά.

Η άτυχη γυναίκα προσπάθησε να αμυνθεί, χωρίς να καταφέρει να γλιτώσει από την επίθεση που δέχτηκε πισώπλατα. Στο μεταξύ, σε βάρος του 60χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοχρησία. Ο καθ’ ομολογίαν δράστης έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο Πέμπτη 4 Αυγούστου, στις 10:30 το πρωί.

Τρίτα τα φονικά τραύματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, τρία ήταν τα φονικά τραύματα που προκάλεσε με μαχαίρι στον λαιμό της άτυχης Γεωργίας ο 60χρονος συζυγοκτόνος, μετά τον μοιραίο τους καβγά.

Ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης δήλωσε: «Τουλάχιστον τρία ήταν (σ.σ. τα χτυπήματα). Επειδή ήταν μεγάλες σε έκταση οι κακώσεις, δεν μπορεί να γίνει επί του παρόντος ακριβής εκτίμηση». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το θύμα έφερε ακόμη δύο τραύματα από μαχαιριές στην πίσω πλευρά του σώματος και τέσσερα αμυντικά τραύματα στα πάνω άκρα.

Ο 60χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως το μοιραίο πρωινό της περασμένης Κυριακής 31 Ιουλίου ήταν μαζί με τον γιο τους στο σπίτι. Όταν ο γιος τους έφυγε από το σπίτι, ξέσπασε ο καβγάς μεταξύ του ίδιου και της γυναίκας του. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, η γυναίκα του ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά σε βάρος του.

Υπήρξε μια έντονη φασαρία στην κουζίνα. Η γυναίκα του προχώρησε σε λεκτική και σωματική επίθεση σε βάρος του, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, με αποτέλεσμα εκείνος να θολώσει και να αρπάξει ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο και έστρεψε πάνω της. Από το σημείο εκείνο και μετά, όπως είπε, δεν μπορεί να θυμηθεί τι έγινε.

Στη συνέχεια, ο δράστης έφυγε από το σπίτι, παίρνοντας μαζί του και το φονικό μαχαίρι. Σύμφωνα με την περιγραφή του, μετέβη στο σπίτι τού αδελφού του, όπου και του περιέγραψε τι είχε συμβεί. Στη συνέχεια, ο αδελφός του κάλεσε τον μεγάλο γιο τού δράστη, του είπε να πάει στο πατρικό σπίτι και τον ενημέρωσε για το τι έχει συμβεί.

Ο γιος βρήκε τη μητέρα του πεσμένη κάτω στο πάτωμα της κουζίνας, μέσα σε μια λίμνη αίματος, και σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ο συζυγοκτόνος λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, όπου ομολόγησε την πράξη του και παραδόθηκε.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει όλη αυτή την τραγωδία στο Ρέθυμνο. Μάλιστα, το σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας ζούσε στιγμές χαράς πριν από λίγες μέρες, παντρεύοντας τον έναν από τους τρεις γιους. Εκτός από τους τρεις γιους, η οικογένεια έχει και μία κόρη, που βρίσκεται και εργάζεται στη Σαουδική Αραβία, όπως είπαν κάτοικοι του χωριού, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την τραγωδία αυτή, αλλά και τη μεγάλη τους έκπληξη, καθώς κανείς δε γνώριζε τι συνέβαινε πίσω από την κλειστή πόρτα της άτυχης Γεωργίας.

Αντιθέτως, όλοι μιλούν για την καλή εικόνα που έδινε προς τα έξω το ζευγάρι. Φαινόταν αγαπημένο και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι υπήρχαν προβλήματα στη σχέση του συγκεκριμένου άνδρα και της άτυχης Γεωργίας.

«Πήρα το μαχαίρι και από ’κει και μετά δε θυμάμαι τίποτα»

Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο συζυγοκτόνος ήταν «με κατεδάφισε». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος φέρεται συγκεκριμένα να είπε τα εξής: «Με κατεδάφισε. Μου επιτέθηκε σωματικά και λεκτικά. Θόλωσα. Πήρα το μαχαίρι και από ’κει και μετά δε θυμάμαι τίποτα».

Όπως φέρεται να υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε τη συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και, όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα τη δεχόταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News