Υακίνθεια 2022: Συναυλία προς τιμήν του Άγνωστου Ανωγειανού Αγωνιστή

Κρήτη
Υακίνθεια 2022: Συναυλία προς τιμήν του Άγνωστου Ανωγειανού Αγωνιστή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί από την Φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου την Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πλατεία Αρμί των Ανωγείων

Αύριο Πέμπτη 28 Ιουλίου και ώρα 21:00, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Υακίνθεια 2022» η Δημοτική Φιλαρμονική Ηρακλείου θα βρεθεί στην πλατεία Αρμί των Ανωγείων όπου θα πραγματοποιήσει συναυλία για να τιμήσει τον Άγνωστο Ανωγειανό Αγωνιστή.

Όπως αναφέρει σχετικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ηρακλείου ήταν συνδεμένη αρχικά με τους φιλοπρόοδους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου. Το 1932 η λειτουργία της εντάχθηκε στο Δήμο Ηρακλείου.

Το 1948 η δημοτική αρχή αποφάσισε την αναδιοργάνωση της, αναθέτοντας τη διεύθυνση στον αρχιμουσικό Μηνά Τζωρτζάκη, ο οποίος δημιούργησε ικανούς και άρτια εκπαιδευμένους μουσικούς. Κατά τις δεκαετίες του ’50 και ’60 έδιδε συναυλίες κάθε Κυριακή στο κιόσκι της Πλατείας Ελευθερίας και κάθε Τετάρτη στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (Λιοντάρια).

Το 1966 ο αρχιμουσικός, γιός του Μηνά Τζωρτζάκη, Γιάννης, δημιούργησε τη Μουσική Σχολή της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου με σκοπό τη δωρεάν μουσική μόρφωση των δημοτών και τη δημιουργία άρτια εκπαιδευμένων μουσικών.

Ο διευθυντής της Φιλαρμονικής Λεωνίδας Τζωρτζάκης ανέβασε πολύ υψηλά το επίπεδο της φιλαρμονικής και σήμερα θεωρείται μία από τις καλύτερες στην Ελλάδα. Καθιέρωσε συνεργασίες με Έλληνες και ξένος καλλιτέχνες. Σήμερα η φιλαρμονική ανταποκρίνεται και στις πιο μεγάλες καλλιτεχνικές απαιτήσεις καθώς περιλαμβάνει στο ρεπερτόριο της πλήρες ανανεωμένο πρόγραμμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News