Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Τα μεγάλα κενά της Πολιτικής Προστασίας ανέδειξε ο πύρινος όλεθρος (βίντεο)

Πιέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για θωράκιση του νομού - Στο κενό η πρόληψη

Τα μεγάλα κενά στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας αναφορικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, φάνηκαν για άλλη μια φορά, κατά την διάρκεια του πύρινου ολέθρου που κατάκαψε για πάνω από δέκα ημέρες το νότιο Ρέθυμνο.

Την θωράκιση του νομού ζητούν σε όλους τους τόνους οι αυτοδιοίκητές αρχές με τον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Λεονταράκη να κάνει λόγο για τραγικές ελλείψεις προσωπικού αλλά και εξαιρετικά μειωμένα κονδύλια από το κράτος. Την ίδια ώρα και η αντιπεριφερειάρχης, Μαρία Λιονή ασκεί σφοδρή κριτική προς την κυβέρνηση αναφερόμενη ειδικότερα στο μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης του δασαρχείου της περιοχής, το οποίο έχει υπό την εποπτεία του και το φοινικόδασος της Πρέβελης. Η κ. Λιονή τόνισε ότι μετά τα όσα φοβερά έλαβαν χώρα στο νότιο Ρέθυμνο, τα χιλιάδες στρέμματα γης που κάηκαν και τις περιουσίες που καταστράφηκαν, αυτή τη φορά με επιστολή θα ασκηθούν πιέσεις για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός.

Παράλληλα οι πυροσβέστες και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι εγκαταλείπονται «ξυπόλυτοι στα αγκάθια».

Οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές άφησαν πίσω τους στάχτη και απόγνωση στο νότιο Ρέθυμνο. Ως πότε όμως θα φταίνε μόνο οι άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες, διερωτώνται οι αρμόδιοι, που βάζουν πλέον πέρα από τις ελλείψεις στο κάδρο και το οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.

Ακόμη όμως κι όταν τα στοιχεία της φύσης αποδεικνύονται ισχυρότερα από τον ανθρώπινο παράγοντα, η επιστήμη και η τεχνολογία δίνουν τη λύση αφού υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρης προειδοποίησης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως τα εργαλεία αυτά δεν αξιοποιούνται στο έπακρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια