Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης στις καμένες περιοχές του Ρεθύμνου

Κρήτη
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης στις καμένες περιοχές του Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΠΕΔ Κρήτης με επιστολή της προς τους Ο.Τ.Α. της Κρήτης και την ΚΕΔΕ., κάνει αναφορά στις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και ζητά τις δικές τους ενέργειες για την στήριξη των πληγέντων περιοχών

Τις περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης που κατέκαψε η πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης, μαζί με τον Δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Καπετανάκη.

«Άμεση καταβολή αποζημιώσεων για τους πληγέντες»

Ο κ. Κουράκης επισκέφτηκε τις καμένες περιοχές και ακολούθως παρακάθησε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αγίου Βασιλείου, όπου ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στην περιοχή και συμφώνησε με τον Δήμαρχο κ. Ταταράκη, να ζητηθεί η άμεση καταβολή αποζημίωσης για τους πληγέντες.

«Δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού Δ΄ Τάξης»

Ακόμη, ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι θα συμπαρασταθεί στο αίτημα του Δήμου για την δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού Δ΄ Τάξης στα Δαριβιανά, ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες του Νότιου Ρεθύμνου με παράλληλη ενίσχυση των κλιμακίων στην Κρύα Βρύση και το Μύρθιο Ρεθύμνης, καθώς και την επείγουσα στελέχωση των υπαρχόντων τεσσάρων πυροφυλακίων.

Η ΠΕΔ Κρήτης με επιστολή της προς τους Ο.Τ.Α. της Κρήτης και την ΚΕΔΕ., κάνει αναφορά στις τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και ζητά στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μεταξύ των Ο.Τ.Α. τις δικές τους ενέργειες για την στήριξη των πληγέντων περιοχών.

Συγκεκριμένα, τονίζεται ότι «έχουν καεί πάνω από 15.000 στρέμματα και έχουν δημιουργηθεί μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο και τις άλλες υποδομές, κυρίως δε στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί την βασική πηγή εισοδήματος των κατοίκων».

Τέλος, η ΠΕΔ Κρήτης με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα συνδράμει άμεσα τους πληγέντες, με σημαντική προμήθεια ζωοτροφών τις οποίες θα παραδώσει στον Δήμο Αγίου Βασιλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News