Το «open mall» αλλάζει ριζικά τον εμπορικό χάρτη του Ρεθύμνου (βίντεο)

Κρήτη
Το «open mall» αλλάζει ριζικά τον εμπορικό χάρτη του Ρεθύμνου (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξεπάγωσε» μετά από δυο χρόνια το ανοικτό κέντρο εμπορίου στο Ρέθυμνο

Προ των πυλών βρίσκεται στο Ρέθυμνο η ριζική αλλαγή του εμπορικού «χάρτη» της πόλης, λόγω της υλοποίησης του έργου του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου που θα εκτείνεται σε μια μεγάλη ακτίνα στο ιστορικό κέντρο. 

Η φιλοσοφία του «open mall» βασίζεται σε τρείς σημαντικούς πυλώνες που θα «μεταμορφώσουν» ουσιαστικά το ρεθυμνιώτικο επιχειρείν. Τα καταστήματα που θα αποτελούν κόμματι του θα έχουν παρόμοιες προσόψεις, θα μπορούν να οργανώνουν από κοινού δράσεις, ενώ οι επιχειρήσεις θα εκσυγχρονιστούν τεχνολογικά προβάλλοντας μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής τα προιόντα τους στο διαδίκτυο, την ίδια στιγμή που θα αναβαθμιστούν αισθητικά και όλες οι παρακείμενες πλατείες που θα μετατραπούν στα λεγόμενα «pocket parks». 

Το έργο έχει εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και υλοποιείται από τον δήμο Ρεθύμνου στο κομμάτι των έργων υποδομών αλλά και από τον Εμπορικό Σύλλογο ως προς τις δράσεις προώθησης και προβολής των επιχειρήσεων. 

Βάσει χρονοδιαγράμματος το έργο θα πρέπει να είναι έτοιμο έως το 2023, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια παράλληλα να «κουμπώσουν» και άλλα έργα αισθητικής αναβάθμισης κτισμάτων του ιστορικού κέντρου.

(φωτογραφία shutterstock)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News