Ρέθυμνο: Άνω-κάτω γονείς και μαθητές στο Ρουσσοσπίτι από την υποβάθμιση του σχολείου τους (βίντεο)

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Άνω-κάτω γονείς και μαθητές στο Ρουσσοσπίτι από την υποβάθμιση του σχολείου τους (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αδιέξοδο θα βρεθούν από τον Σεπτέμβριο οι εκατοντάδες γονείς του Ρουσσοσπιτίου στο Ρέθυμνο που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολείο της περιοχής, καθώς με βάση την πρόταση που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας, θα συγχωνευθούν οι δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου 
  • Επιχειρείται συγχώνευση των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου
  • Σφοδρή αντίδραση των γονέων - περιμένουν «έκρηξη» της μαθητικής διαρροής
  • Γονείς: «Πολλοί λένε πως θα μεταφέρουν τα παιδιά τους σε σχολεία της πόλης»
  • Διατυπώνονται φόβοι για σταδιακή συρρίκνωση και μελλοντικό «λουκέτο»
  • Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας διαχρονικά προσπαθεί με κάθε τρόπο να «φρενάρει» την μαθητική διαρροή κυρίως στα σχολεία εκτός των μεγάλων πόλεων, στην πράξη λαμβάνει αποφάσεις που μοιραία θα οδηγήσουν σε τέτοιες καταστάσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το δημοτικό σχολείο Ρουσσοσπιτίου στο Ρέθυμνο, για το οποίο σχεδιάζεται από τη νέα χρονιά η συγχώνευση των δύο τελευταίων τάξεων και από 6/θεσιο που είναι τώρα να μετατραπεί σε 5/θεσιο, με μια τάξη που θα αριθμεί δεκάδες μαθητές.

    Γονείς κι εκπαιδευτικοί, έχοντας στο πλευρό τους ολόκληρο το χωριό, ενώνουν τις δυνάμεις τους παλεύοντας να ανατρέψουν την πρόταση της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου για την συγχώνευση της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του σχολείου τους, η οποία μοιραία θα φέρει συρρίκνωση, ενώ διατυπώνονται φόβοι και για μελλοντικό «λουκέτο».

    Το οξύμωρο στην υπόθεση είναι ότι ο δήμος Ρεθύμνου μετά από προσπάθεια χρόνων κατάφερε να εξασφαλίσει χώρο και χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου 6/θεσιου δημοτικού σχολείου στο Ρουσσοσπίτι, που είναι μια ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή.

    Το θέμα της υποβάθμισης του σχολείου στο Ρουσσοσπίτι έφτασε μέχρι το ελληνικό κοινοβούλιο έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε προς τη Νίκη Κεραμέως ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News