Ξανθός: Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου

Κρήτη
Ξανθός: Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μαζί με αντιπροσωπεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον Παπά-Ιωάννη Βάθη μέλος της ΚΕ, τον Θοδωρή Δουλουμπέκη συντονιστή της ΝΕ και τον Γιώργο Βλαστό μέλος της ΝΕ, επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου και ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου κ. Πρωτοπαπαδάκη

Ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μαζί με αντιπροσωπεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελούμενη από τον Παπά-Ιωάννη Βάθη μέλος της ΚΕ, τον Θοδωρή Δουλουμπέκη συντονιστή της ΝΕ και τον Γιώργο Βλαστό μέλος της ΝΕ, επισκέφτηκαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου και ενημερώθηκαν από τον Διοικητή της ΠΥ Ρεθύμνου κ. Πρωτοπαπαδάκη, τα στελέχη και το προσωπικό της υπηρεσίας, για την εξέλιξη της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, καθώς και για τα θεσμικά, εργασιακά και λειτουργικά προβλήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών σε εποχές κλιματικής κρίσης απαιτεί ριζική αναδιοργάνωση και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιαίτερα στο νομό Ρεθύμνου που αποτελεί μια περιοχή αυξημένης επικινδυνότητας. Η ενίσχυση αυτή πρέπει να αφορά και τα απαραίτητα σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης, αλλά κυρίως το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό. Γι’ αυτό απαιτούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται, ενιαίο εργασιακό περιβάλλον και όχι πολλαπλές ταχύτητες που δυσκολεύουν επιχειρησιακά το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και αναβάθμιση της Εκπαίδευσης των πυροσβεστών στις  σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες.

Ο Διοικητής και το προσωπικό της ΠΥ Ρεθύμνου τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών αλλά, ταυτόχρονα, να προχωρήσει η οργανωτική αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας για να μπορεί με καλύτερη διασπορά και ανάπτυξη των δυνάμεων της να παρεμβαίνει έγκαιρα και δραστικά όταν εκδηλώνεται μια πυρκαγιά. Στο Ρέθυμνο παρατηρείται μια σοβαρή υστέρηση σε σύγκριση με άλλους νομούς της Κρήτης και απαιτείται η ίδρυση δεύτερης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νομό, για την καλύτερη στελέχωση του ΠΣ και αποτελεσματικότερη διαχείριση των πυρκαγιών.

Ο Α. Ξανθός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξαν από την πλευρά τους την ανάγκη γενναίας επένδυσης στην Πολιτική Προστασία και στις συναρμόδιες Υπηρεσίες όπως η Πυροσβεστική, για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη απέναντι στους πολλαπλούς κινδύνους και στις φυσικές καταστροφές που πλέον είναι καθημερνή υπόθεση. Τα κυβερνητικά αντανακλαστικά, παρά την περυσινή τραγωδία, είναι προβληματικά, δεν εφαρμόζεται η εθνική στρατηγική που είχε εκπονηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ για τα δάση, ούτε μια συγκροτημένη δημόσια πολιτική πρόληψης δασικών πυρκαγιών με ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών με το κατάλληλο προσωπικό  (δασολόγοι και δασοπόνοι) και με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News