Ρέθυμνο: Ισοπεδώθηκε η μισογκρεμισμένη από τις πλημμύρες γέφυρα στου Σταυρωμένου

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Ισοπεδώθηκε η μισογκρεμισμένη από τις πλημμύρες γέφυρα στου Σταυρωμένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον περασμένο Απρίλιο που έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ περιφέρειας και αναδόχου, η μισογκρεμισμένη έως τότε γέφυρα στου Σταυρωμένου από τις καταστροφικές πλημμύρες ισοπεδώθηκε τελείως μετατρέποντας την ανατολική περιοχή του Ρεθύμνου σε εργοτάξιο
  • Κατέρρευσε στην θεομηνία του 2020 - Υπό κατασκευή η νέα γέφυρα
  • «Πέφτουν» 2 εκ. ευρώ για την αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής
  • «Αγώνας δρόμου» για να βρεθούν τα κονδύλια
  • Την ώρα που ολόκληρη η Κρήτη έχει βιώσει το πιο «σκληρό» πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής, στο Ρέθυμνο ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα των ανατολικών προαστίων έχει πλέον εισέλθει σε τροχιά υλοποίησης. Ο λόγος για την γέφυρα στου Σταυρωμένου, η οποία στις καταστροφικές πλημμύρες στις 10 Νοεμβρίου 2020 κατέρρευσε μέσα σε λίγες ώρες σαν «χάρτινος πύργος».

    Στην θέση της γέφυρας θα δημιουργηθεί μία νέα υπερσύγχρονη γέφυρα μεγαλύτερων διαστάσεων που θα αντέχει τα ορμητικά νερά του Αρκαδιώτη ποταμού, θωρακίζοντας έτσι την ευρύτερη ανατολική περιοχή του πρώην δήμου Αρκαδίου.

    Η δημιουργία της νέας γέφυρας θα κάνει κατοίκους και επαγγελματίες να ησυχάσουν κυρίως τις ημέρες που οι ουρανοί ανοίγουν, ενώ ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την συνολική εικόνα της ευρύτερης περιοχής στην οποία «χτυπά» η καρδιά του τουρισμού.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι παράλληλα με την κατασκευή της νέας γέφυρας στου Σταυρωμένου, σε στάδιο ολοκλήρωσης είναι και οι μελέτες για την οριοθέτηση 11 ποταμών του Ρεθύμνου, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται στην ανατολική περιοχή, ώστε να ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση ολόκληρου του νομού.

    Ζητούμενο ωστόσο παραμένει αυτά τα ζωτικής σημασίας έργα να μην μείνουν μόνο στα χαρτιά, αλλά να εξευρεθούν έγκαιρα και οι αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News